'Adalet Kurultayı' yarın başlıyor

CHP'nin 26-29 Ağustos'ta Çanakkale'de düzenleyeceği Adalet Kurultayı için hazırlıklar tamamlandı. Katılımcıların yeme, içme, tuvalet gibi ihtiyaçları için gerekli hazırlıklar yapılırken, kamp alanında yaklaşık 8 bin kişinin konaklayabileceği çadırlar kurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP'nin 26-29 Ağustos'ta Çanakkale'de düzenleyeceği "Adalet Kurultayı" için tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat'a bağlı Kocadere kamp alanınındaki hazırlıklar tamamlandı.

CHP'li belediyelerin katkıları ile oturumların yapılacağı alan hazırlanırken, katılımcıların yeme, içme, tuvalet gibi ihtiyaçları için de düzenlemeye gidildi. Kamp alanında yaklaşık 8 bin kişinin konaklayabileceği çadırlar kurulacak.

Parti kimliğini ön planda tutmayan CHP, tüm vatandaşları kurultaya davet etti. 10 binin üzerinde ziyaretçi beklenen kurultayı, 200 civarında yerli ve yabancı basın mensubunun da takip etmesi planlanıyor.

Öte yandan CHP, kurultay için bir anıt projesi yapmayı da düşünüyor. Anıtın projelendirmesini bu alandaki başarılarıyla tanınan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen üstleniyor. Anıt, kurultayın ardından inşa edilecek.

8 konu başlığı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört gün sürecek kurultayın tamamına katılacak. Kurultay oturumlarını takip edecek olan Kılıçdaroğlu, aynı zamanda parti çalışmalarını da sürdürecek. Kılıçdaroğlu için alanda geçici ofis kurulacak.

Adalet Kurultayı'nda "Devlette Adalet", "Yaşamda Adalet", "Mahkemede Adalet", "Seçimde Adalet", "Geçimde Adalet", "Medyada Adalet", "Eğitimde Adalet" ve "İnançta Adalet" olmak üzere, 8 ana başlık ele alınacak.

Bu konu başlıklarında 70 çalıştay düzenlenecek ve bu çalıştaylarda konusunda uzman 700 konuşmacı yer alacak.