Adalet Sarayı'nda avukatlara gözaltı

ÇHD: Çağlayan Adliyesi'nde 73 avukat gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınan avukat sayısının 73 olduğunu açıkladı. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde toplanan avukatlar, Gezi Parkı direnişine destek vermek ve polis şiddetini protesto etmek istedi. Avukatların "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde sloganlar attığı eylemde, çevik kuvvet kalkanlarıyla adliyenin içine girdi. Bu arada Adliyenin balkonlarında toplananlar "Polis dışarı" sloganları atmaya başladı. Avukatlarla polisler arasında uzun süre arbede yaşanırken, çok sayıda avukat gözaltına alındı. ÇHD İstanbul Şubesi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adliyede gözaltına alınan avukat sayısının 73 olduğunu belirtti. 

CHP'li vekiller Taksim'e gidiyor
Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu başkanlığında 20 milletvekili de Taksim’e gidiyor. Tekin ile Tanrıkulu başkanlığında 20 milletvekili, Taksim'de yaşanan müdahale ve Gezi Parkı'na girme denemesi ile Çağlayan Adliyesinde avukatların gözaltına alınması üzerine İstanbul'a hareket etti. Milletvekilleri geceyi Gezi Parkında geçirecek.