Adalet yürüyüşü 11. gününde

Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde Bolu'da konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu herkesin bayramını kutladığını söyleyerek, "Yürüyüşümüzü sevgi, hoşgörü ve bayramın amacına uygun olarak sürdüreceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek için başlatılan Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde Bolu'da açıklamalarda bulundu.

Herkesin bayramını kutladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sevgiyi ve hoşgörüyü aile içinde, komşularımızla yaşamak isteriz. Biz adalet yürüyüşünü sürdüreceğiz. Bayramlar adaletin önemini gösterir. Adaletli davranmak zorundayız. Bu bayram adaleti Türkiye'de başlatan bir süreç olur. Bundan mağdur olanlar var. Yaşanan atmosfer nedeniyle düşüncesini açıklayamayanlar için de adalet var. Biz yürüyüşümüzü sevgi, hoşgörü ve bayramın amacına uygun olarak sürdüreceğiz. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi.

Erdoğan'a geçmiş olsun dileği

Kılıçdaroğlu, Cuymhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığı ile ilgili, "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş bu vesile ile kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isterim" şeklinde konuştu.

"Adalet hepimiz için önemli bir kavram"

Şirazlı Sadi'nin "Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez" sözlerini hatırlatarak devleti yönetenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenlerin bu sözleri duymasını ve öğrenmiş olmasını umuyoruz. Bu kavram hepimiz için önemli bir kavram" ifadelerini kullandı.

Bahçeliye yanıt verdi: Her hareketimde samimiyim

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bozkurt yorumu için "Benim yaptığım her hareket samimidir" diye yanıt veren Kılıçdaroğlu, "İçten pazarlıklı biri değilim. İnandığım şeyi yapıyorm, eksik ya da yanış olabilir. Eğer bana bir kişi destek veriyorsa ben onu alkışlarım. Bu kişi bozkurt işareti yaparak bana destek veriyorsa benim de ona destek vermem lazım" açıklamalarında bulundu.

Açlık grevini bitirin çağrısı

Tutuklu bulunan 2 akademisyenin açlık grevlerini bitirmesi için çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Lütfen açlık grevini bırakın. Toplum sizi destekliyor. Siz haksızlığın giderilmesini istiyorsunuz. Biz de destekliyoruz. Sorgusuz sualsiz görevine son verilen birçok kişi var. Onlardan bunu rica ediyorum, hayatınızı karartmayın. Ağır bir yük üstlendiniz ama artık hayatınıza kıymayın. Burdan onlara da çağrı yapıyorum."

Bahçeli'den 'bozkurt' yorumuBahçeli'den 'bozkurt' yorumu