Adana'da kaçakçılara operasyon

Operasyonda 67 bin paket kaçak sigara, 1 kilo 190 gram esrar ve 2 bin 300 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonlarda, 67 bin paket gümrük kaçağı sigara, 1 kilo 190 gram esrar ve 2 bin 300 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, alınan istihbaratın değerlendirilmesi, emniyet ve asayişin sağlanması ile kaçakçılık olaylarının önlenmesi kapsamında, Ceyhan İlçesi TEM Otoyolu Sirkeli ve Yumurtalık gişelerinde çalışma yapıldı.
Arama yapılan bazı araçlarda, yurt içinde yasal satışı bulunmayan toplam 67 bin paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirilirken, 13 şüpheli gözaltına alındı.
Sirkeli Gişeleri'nde durdurulan bir yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada ise elektrik süpürgesi içerisine gizlenmiş 1 kilo 190 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Farklı bir tarihte Sirkeli ve Yumurtalık gişelerinde yapılan çalışmalarda ise İ.T. ve G.K'nin içinde bulunduğu özel araçta yapılan aramada 9 bidon içerisinde 300 litre, bir akaryakıt istasyonunda park halinde bulunan kamyonet kasasında 25 bidon içerisinde bin litre, İ.T'nin yönetimindeki kamyonette de bin litre olmak üzere toplam 2 bin 300 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Yetkililer, yapılan çalışmalarda gözaltına alınan 18 kişinin, sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını bildirdi.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir