Adana'daki 'yasa dışı dinleme' soruştuması tamamlandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı hakim ve cumhuriyet savcıları ile emniyet görevlilerinin "yasa dışı dinlenmesine" yönelik iddialarla ilgili iki ayrı soruşturmanın tamamlandığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, cumhuriyet başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma dosyasıyla şüpheliler hakkında çeşitli suçlardan kamu davası açıldığı belirtildi.

Cumhuriyet başsavcılığının 2014/25831 soruşturma sayılı dosyası ile yürütülen bazı hakim ve cumhuriyet savcılarının "yasa dışı dinlenmesi" iddialarıyla ilgili şunlar kaydedildi:

"Müştekiler Adana Cumhuriyet Savcısı A.G'nin F.U. sahte kimliğiyle, Adana Cumhuriyet Savcısı Y.K'nın H.S. sahte kimliğiyle ve Adana Hakimi K.V'nin A.Y. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında dinlenmeleri ile Adana Cumhuriyet Savcısı C.T'nin G.G. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında 'uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle dinlenmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturma tamamlanmıştır."

Bu kapsamda şüpheliler emniyet müdürleri İ.B. ve E.Y. ile emniyet amiri A.A, komiser F.M. ve polis memurları A.K, A.Ş, B.A.D, M.A, H.S, ve R.K. hakkında "Haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlarına aykırılıktan cezalandırılmaları talebiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldığını bildirildi.

Uydurma suçla meslektaşlarını dinledikleri iddiası 

Açıklamada ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/25835 soruşturma sayılı dosyası ile bazı emniyet görevlilerinin "yasa dışı dinlenmesi" iddialarıyla ilgili de şu ifadelere yer verildi:

"Müştekiler emniyet müdürleri A.T, İ.U, ve S.Y, emniyet şube müdür yardımcıları N.K.D. ve H.A, emniyet amiri Ö.K, komiserler F.U. ve Ö.Ö, komiser yardımcıları C.U, F.U. ve eşi D.U. ile polis memurları Y.D. ve A.F.Ç'yi, 'organize suç örgütü kapsamında uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle mahkemelerden kararlar alıp yasa dışı dinleme yapılması olayıyla ilgili olarak soruşturma da tamamlanmıştır."

Soruşturma kapsamında şüpheliler emniyet müdürleri İ.B. ve E.Y, emniyet amiri A.A, komiser F.M. ve polis memurları A.K, A.Ş, B.A.D, E.G, F.K, H.S, M.G, M.A, R.K. ve Ş.Ş. hakkında "Haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve suç uydurma" suçlarına aykırılıktan cezalandırılmaları talebiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldığı kaydedildi.