Adana'daki fabrika yangını söndürüldü

Adana'da Elita Gıda şirketine ait yağlı tohum kurutma tesisinde sabah saatlerinde çıkan yangın söndürüldü. Yangın fabrikanın diğer bölümlerine yayılmazken, olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERAY ŞEN

ADANA - Adana'da Sunar Grup bünyesindeki Elita Gıda şirketine ait yağlı tohum kurutma tesisinde sabah saatlerinde yangın çıktı.

Merkez Seyhan İlçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde bulunan Sunar Mısır Yağ Fabrikası'nda saat 07.00 sıralarında yağ hammadde deposunda çıkan yangına ilk müdahaleyi fabrika çalışanları yaparken, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de kısa zamanda olay yerine giderek söndürme çalışmalarına başladı. İki saatlik çalışma sonunda söndürülen yangında can kaybı ve yaralanma olmadı.

"Üretim tesislerimizde hasar yok"

Yangında can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, şunları kaydetti:

"Bugün sabaha karşı Elita Gıda AŞ bünyesinde bulunan yağlı tohum kurutma tesisinde kurutulmakta olan ayçekirdeği tohumunda bir tutuşma meydana gelmiştir. İlk müdahaleyi ekiplerimiz yapmıştır. Şirketimizde her türlü yangın önlemi alınmış ve yangın söndürme sistemi var olmasına rağmen, kurutulan malzeme yağlı tohum olduğu için suyla müdahalede yangın tamamen söndürülememiştir. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat edilerek yardım istenmiştir. Gerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığımız gerekse komşu tesislerimiz yangına müdahale etmiştir. Şu anda üretim tesislerimizde yangınla ilgili hasar yoktur. Oluşan yangın sadece tohum kurutma tesisimizde meydana gelmiş ve tamamen kontrol altına alınmıştır. Allah'a çok şükür çıkan yangında hiçbir can kaybı yaşanmamıştır. Üretim hattımızı durdurmaya gerek kalmayacaktır"

"Üretime devam ediliyor"

Elita Gıda CEO'su Hasan Özkan da yangının tamamen söndürüldüğü ve üretime devam edildiğini söyledi. Özkan, açıklamasında, “Bugün sabaha karşı Elita Gıda A.Ş. bünyesinde bulunan yağlı tohum kurutma tesisinde kurutulmakta olan ayçekirdeği tohumunda bir tutuşma meydana gelmesi nedeniyle yangın çıkmıştır. Tohumların 24 saat açık kameralarla izlenmesinden dolayı yangın söndürme hattı devreye girmiştir ve Adana itfaiyesine haber verilerek söndürme ve yangın soğutma çalışmaları için destek istenmiştir. Yangın kapalı bir ünitede olduğu için fabrikadaki diğer bölümlere sirayet etmemiştir. Alınan güvenlik önlemleri neticesinde hiçbir can kaybı veya yaralanma gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna bu konuyu bildirir, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne, itfaiye teşkilatımıza ve komşu tesislerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.” dedi.