Aday listeleri YSK'da

AK Parti, CHP, ÖDP ve TKP aday listelerini YSK'ya sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti ve CHP, 12 Haziranda yapılacak seçime ilişkin milletvekili adaylarını içeren dosyaları Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti. AK Parti, aday listesini saat 17.00'de internet sitesinden açıklayacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek genel seçimlerinde partilerinin göstereceği adaylara ilişkin listeyi YSK'ya sundu. İpek, "Listeler saat 17.00'de internet sitemizde açıklanacak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan saat 18.00'de parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak" diye konuştu.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da partisinin adaylarını içeren dosyaları sunmak üzere Yüksek Seçim Kuruluna geldi. Batum'un beraberinde adayların bilgilerini içeren 2 koli evrakı da YSK'ya getirdiği görüldü.

Haberal, Balbay aday listesinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Mustafa Balbay'ın İzmir'den, Mehmet Haberal'ın Zonguldak'tan aday olduğunu, İlhan Cihaner ve eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in aday gösterilmediğini belirterek, kendisinin de Eskişehir'den liste başında bulunduğunu söyledi. Batum, Emine Ülker Tarhan'ın Ankara'dan aday olduğunu ifade ederek, Önder Sav ve Hakkı Süha Okay'ın da aday listesinde yer almadığını bildirdi.

Bu arada ÖDP ve TKP de aday listelerini YSK'ya sundu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir