Adı Beykoz'da yaşayacak

Gazeteci-yazar merhum Mehmet Ali Birand'ın adı doğumunun 74. yıl dönümünde Beykoz'da bir caddeye verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kavacık Orhan Veli Kanık Parkı'ndan Körfez'e inen mevkide bulunan Mehmet Ali Birand Caddesi'ne temsili tabela asma töreni, Birand Ailesi ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene, Birand'ın eşi Cemre Birand, oğlu Umur Ali Birand, gelini ve torunu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Fatih Portakal'ın da aralarında bulunduğu gazeteciler katıldı.

Törende babasının tam bir Beykoz sevdalısı olduğu belirten Umur Ali Birand, "Babam kendini Beykozlu olarak görüyordu ve Beykoz'u çok seviyordu. Bugün yaşadığı sokağa adının verilmesi ailemiz adına çok gurur verici bir olay. Buraya gelen tüm meslektaşlarıma ve bu sokağa adını veren Beykoz Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal, Mehmet Ali Birand'la çalışmanın, aynı havayı teneffüs etmenin ayrıcalık olduğunu vurgulayarak, "Bugün burada olmak benim manevi görevim. Onun tecrübelerinden faydalanmak bir ayrıcalıktı. Belediye Başkanı başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbelik, Birand'ın Türk basınına yön veren bir isim olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Merhum Birand'ı 74. doğum yıl dönümünde taçlandırmak istedik. Türk basına yön vermiş, birçok insana hocalık yapmış, saygın bir insan, kendisini biz de rahmetle anıyoruz. Hafızalarda değerli insanlara yer vermek lazım. Bunu için ilçemizde yapılacak bir kültür merkezine de adını vereceğiz."

Konuşmaların ardında aile üyeleri tarafından tabelanın açılışı yapıldı ve Birand'ın 74. doğum yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan pasta kesildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir