Adliyelerde büyük operasyon

İstanbul'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyelerdeki bazı görevlilere yönelik operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı bulunan 173 şüpheliden 136'sı yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 173 adliye personeli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Devam eden aramalarda şimdiye kadar 136 personelin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturmada İstanbul, Bakırköy ve Gaziosmanpaşa Adalet Sarayları'nda görevli bazı personele yönelik gözaltı kararı alındı. 

Polis ekipleri bu sabah erken haklarında gözaltı kararı bulunan personelin adliyelerdeki odalarında ve evlerinde arama yapmaya başladı. Polislerin, şüphelilerin bilgisayarlarını da incelediği öğrenildi. Gözaltına alınan adliye personeli, Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Arama ve gözaltılar hala devam ediyor. Soruşturmaya ilişkin geçen hafta da İstanbul Adalet Sarayı'nda 4 adliye personeli gözaltına alınmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir