Adriana kolyeyi taktı Nazra'ya sipariş yağdı

İTÜ öğrencisiyken kurdukları hayalleri gerçeğe dönüştüren iki genç kız, 1,5 yılda dünyanın konuştuğu tasarımlara imza atmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

 
İSTANBUL - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi iki genç kızın kurduğu Nazra Jewels'in üretimi damla şekilli kolye, Adriana Lima'nın boynunda fotoğraf çekimlerinde ve Victoria's Secret yılbaşı defilelerinde görülmeye başladıktan sonra binden fazla sipariş aldı.

Dünyanın dört bir yanında Lima fotoğraflarında sergilenen kolyeye genç kızlar yoğun ilgi gösterdi, şirket ürün yetiştiremedi. Geçen yıl Türkiye'ye geldiğinde edindiği kolyeyi her yerde takmaya başlayan Adriana Lima ile başlayan ünlü furyası yurtiçinde de devam etti.  Gülben Ergen, Bade İşcil, Merve Boluğur, Özge Özpirinççi gibi isimler Nazra Jewels tasarımlarını takmaya başladılar.

adriana-lima-1.jpg
 
Beymen köşe verdi
 
2011 yılında mezun oldukları İTÜ Jeofizik Mühendisliği bölümünde öğrenciyken takı tasarım işi yapmaya karar veren Nadin Vanlıoğlu Taş ile Aslınaz Kazaz, sektöre Beymen mağazaları ile hızlı bir giriş yaptıklarını anlattılar. Hazırladıkları tasarımların beğenilmesi üzerine Beymen mağazalarında köşe sahibi olan ikili, Beymen dışında ise yalnızca internette gimora. com üzerinden sipariş alıyor.
Nazra, 170'ten fazla tasarımcının ürünlerinin sergilendiği site ile Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ne doğrudan satış yapmayı hedefliyor.
 
cats-001.jpg
 
Atölyeye girip çekiç vuruyorlar
 
Kazaz ile Vanlıoğlu tasarladıkları takıların üretimini de kendileri yapıyor. Vanlıoğlu'nun kuyumcu olan babasının atölyesini kullanarak ilk işlerini yaptıklarını anlatan ikili, "Bilgisayarda yaptığımız çizimlere atölyede can veriyoruz. Bütün ürünlerimiz el emeği, göz nuru. Kendi takmayacağımız hiçbir şey üretmiyoruz. Son ürünün çok kaliteli olmasına dikkat ediyoruz. İşçiliğe çok özen gösteriyoruz. Ayda 4-5 yeni tasarım çıkıyor. 1,5 yılda 150'den fazla koleksiyon oluşturduk" diye başarılarının sırlarını açıkladılar.
 
adriana-lima-3.jpg
 
Yalan Dünya'dan Anadolu Kartalları'na
 
Aslınaz Kazaz ve Nadin Vanlıoğlu, tasarımlarının görüldüğü yerleri şöyle sıralıyor; "Kuzey Güney dizisinde Nazra Jewels tasarımları takılıyor. Bir diğer dizi ise Yalan Dünya. Ünlü isimler üzerinde görülen ürünlere özellikle liseli gençler çok yoğun ilgi gösteriyor. Anadolu Kartalları filmindeki kadın pilotun taşıdığı uçak şeklindeki yüzük, film TV'de gösterildikten sonra sürekli olarak sipariş edilmeye başladı." 
 
 
 
Göz temalı kolyenin geliri görmeyenlere gidecek
 
Dünyanın dört bir köşesinden seçilen tasarımcıların elinden çıkma takıların satıldığı gimora.com, Nazra Jewels ile el ele vererek Altı Nokta Körler Vakfı adına kampanya başlattı. Nazra Jewels'in kampanya için özel olarak tasarladığı göz temalı takıların gimora.com üzerinden yapılan satışlarından elde edilecek gelirler derneğe aktarılacak. Kuyumculuk geçmişine sahip gimora.com'un kurucu ortağı Gemolog Murat Durguner, 1.5 yıl önce yola çıkmış bir girişim olarak kısa zamanda büyük mesafe kaydettiklerini ve artık kazanımlarını sosyal sorumluluk projelerini ile mümkün olduğunca paylaşmaya çalışacaklarını söyledi.
 
Durguner, 170'ten fazla tasarımcı arasından dünyaca ünlü isimlere takı tasarlayan Nazra Jewels'i proje için seçtiklerini bildirdi. Nazra Jewels kurucuları Aslınaz Kazaz ve Nadin Vanlıoğlu Taş tarafından tasarlanan göz temalı yüzük, bileklik ve kolyeden oluşan ve sadece gimora.com'dan satışa sunulan özel onyx taşlarla süslenen göz temalı koleksiyon sipariş almaya başladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir