AESOB'dan 'Her Esnaf Bir Ağaç' kampanyası

Kampanya ile Manavgat ve Serik'te yanan orman alanları yeniden ağaçlandırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB), Manavgat ve Serik'te yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması için 'Her Esnaf Bir Ağaç' kampanyası başlattı. 

AESOB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tolunay yaptığı yazılı açıklamada, Antalya tarihinin en büyük orman yangını ile kül olan ormanları yeniden oluşturmak için 'Her Esnaf Bir Ağaç' adı altında bir kampanya başlattıklarını bildirdi. Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan Antalya'da yaraların bir an önce sarılması için kampanyayı başlattıklarını belirten Tolunay, şunları kaydetti: 

"Yanan yerlerin yeniden ağaçlandırılması için toplumsal bir hareket gerekiyor. Yaşanılan felaketin büyüklüğü ve verdiği zarar tarif edilebilir bir boyutta değil. Antalya tarihinin en büyük acılarından birini yaşamıştır. İnsanlarımız evsiz, işsiz, aşsız kalmıştır. Bu durum hepimizi derinde yaralamıştır. Felakette zarar gören vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum. Muhakkak ki yaşanan kayıpların telafisi mümkün değildir. Fakat hükümetimiz tarafından bu acıların hafifletileceğine inancım da tamdır. Ama artık bu felaketin yaralarının sarılma zamanıdır. Yanan ormanlarımızın yeniden bir orman haline dönüşmesinin 50-60 yılı alacağı da düşünülürse, yanan yerlerin yeniden ağaçlandırılması kaçınılmazdır. Bu da ancak toplumsal bir hareketle sağlanabilir. Bu amaçla AESOB olarak 'Her Esnaf Bir Ağaç' adı altında bir ağaç dikme kampanyası başlatıyoruz. Yanan ormanlık alanlara yeniden dikilmek üzere temin edeceğimiz fidanları dikerek, ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız." 

Tolunay, yanan ormanlık alanların tekrar ağaçlandırılması için yapılacak tüm çalışmalara da katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.