Erdoğan: Affedilir bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetenin yaptığı "Karargah rahatsız" haberine ilişkin yaptığı değerlendirmede bu tarz yaklaşımları affedilir bulmadığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a yapacağı ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için başörtüsü serbestisi getirilmesinin ardından bir gazetenin "Karargah rahatsız" şeklinde haber yapmasını eleştirdi.

Erdoğan, "Bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni haydi haydi rahatsız etmiştir. Genelkurmay Başkanımızla görüştük. Bunlar bizleri ciddi manada üzmektedir. Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bir dönemde bu tür yaklaşımları, ben kusura bakmasınlar affedilir bulmuyorum." dedi.

Konuyla ilgili hukuki süreç başalatacaklarını ifade eden Erdoğan, "Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini de ağır ödeyecektir." diye konuştu.

TSK'dan 'karargah rahatsız' açıklamasıTSK'dan 'karargah rahatsız' açıklaması

Bu konularda ilginizi çekebilir
tsk