Afganistan'daki NATO birliklerine ikmal durduruldu

Pakistan, Afganistan'daki ABD ve NATO birliklerine ikmali üç gün süreyle durdurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD - Pakistan'da hükümet, Afganistan'daki ABD ve NATO birliklerine yakıt ve malzeme taşıyan araçların sınırdan geçişini üç gün süreyle durdurdu.

ABD'nin son günlerde Kuzey Veziristan bölgesinde yoğunlaşan ve sivil kayıplara yol açan insansız uçakla yapılan saldırılar nedeniyle hükümetin bu kararı aldığı bildirildi.

Afganistan sınır kapısının kapatılmasıyla ülkenin diğer eyaletlerinde seyir halinde olan tır ve kamyonların da hareketine izin verilmeyeceği belirtildi.

Afganistan'da 160 binden fazla askeri bulunan ABD ve NATO birliklerine ikmalin yüzde 80'i Pakistan üzerinden sağlanıyor. NATO'nun Pakistan güzergahı, birçok tehlike ve riske rağmen düşük maliyet ve diğer yollara göre nispeten güvenli olması nedeniyle tercih ediliyor.

Bu arada, muhalefetteki Tehrik-i İnsaf Partisi, ABD saldırılarının hedefinde olan Hayber Paktunva eyaletinin başkenti Peşaver'de düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı.

Protestocular, ABD'nin Pakistan topraklarında düzenlediği saldırılara son vermesini ve hükümetin sivil kayıplarına yol açan saldırıları engellemesini istedi.

ABD'nin 2008 yılından beri Pakistan topraklarında düzenlediği saldırılarda yaklaşık 2 bin kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir