Afyonkarahisar'da arazi yangını

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde çıkan arazi yangınında 400 dekarlık buğday ve arpa ekili alan zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde çıkan arazi yangınında 400 dekarlık buğday ve arpa ekili alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Çobanlar ilçesinin Alıçkayacık mevkiinde bulunan buğday ve arpa ekili alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekili arazilerde zarara yol açtı.

Yangına, Çobanlar Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre ilçelerle Orman İşletme Müdürlüğüne ait itfaiye ekipleri de müdahale etti. Köylülerin de dahil olduğu söndürme çalışmalarında iş makineleri de kullanıldı.

Çobanlar Belediye Başkanı Salik Alaka, yangın ihbarını aldıktan sonra itfaiye ekiplerini hızla olay yerine gönderdiklerini, müdahaleye rağmen yaklaşık 400 dekarlık alanın yandığını ifade etti.

Yanan alanın çoğunluğunun ekili olduğuna dikkati çeken Alaka, şunları söyledi:

"Yangının maddi zararı çok büyük. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi konusundaki çalışmalar sürüyor. Yangın ihbarını aldıktan sonra hemen müdahale ettik ve komşu beldelerden de takviye istedik. Arazi yangını olduğu için hızla yayıldı. Belediye hoparlörlerinden anons ederek iş makinası, traktör ve ekipmanları olan köylüleri yangına müdahale etmek için yardıma çağırdık."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir