Ağaoğlu: 4 yılda 22 milyar liralık proje üretecek arsa stokumuz var

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 4 yıl daha arsa almasa 22 milyar liralık proje üretecek stoku olduğunu açıkladı. Grup enerjide de büyüyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 
Leyla İlhan
Esra ÖZARFAT
 
BURSA - Bu yıl satışta yüzde 130, aktifte ise yüzde 50 büyüyen Ağaoğlu, enerji ve turizm projelerine yoğunlaştı. Grup, 2016 yılına kadar inşaata 9 milyar lira, enerjiye 2.5 milyar lira ve turizme 700 milyon lira yatırım yapacağını açıkladı. Grubun 8 rüzgar enerji santrali, 6 hidroelektrik santrali, 3 adet de kojenerasyon projesi bulunuyor. Ağaoğlu'nun gelecek dört yıllık dönemde toplam 22 milyar TL'lik proje üretecek arsa stoku var. 
Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2012 yılının genel değerlendirmesini ve 2013 yılı stratejilerini düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Ağaoğlu My Mountain Uludağ Otel'de yapılan basın toplantısına Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, CEO Hasan Rahvalı, Genel Müdür Yardımcısı Levent Kutulu,  Bütçe ve Raporlama Müdürü Ceyda Topbaş ve Proje Geliştirme Grup Müdürü Gökhan Kanpalta katıldı. 
Toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Ravanlı, dört yıl daha yatırım yapmasalar 22 milyar liralık proje üretecekleri arsa stokuna sahip olduklarını söyledi. Rahvalı, bütçe açığı rakamlarına bakıldığında Türkiye'nin Avrupa ülkelerine göre çok daha iyi konumda olduğunu belirtti. Gayrimenkul sektörünün ekonomiye katkısına vurgu yapan Rahvalı,  Biz akşam yemeğinde 700 dolar harcayan, AVM'lerden paketlerle çıkan turiste ev satıyoruz. Her şey dahil otellerde kalan turiste değil" diye konuştu. Rahvalı, İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının 1-2 değil, 3-5 kat artacağını ifade etti.
Toplantıda konuşan Ali Ağaoğlu ise "Para Körfez'de park etmiş durumda. Mütekabiliyetle körfez ilgisi arttı. Körfezin ilgisini Türkiye'ye çektik. Türkiye ve İstanbul'a Körfezli yatırımcının gelmesi için öncü rol oynadık. Şu ana kadar yabancıya konut satışından Türkiye'ye Ağaoğlu olarak 80 milyon dolar kaynak yarattık. Bu rakamı 2 yıl içinde 1 milyar dolara çıkartacağız. Bunu burada taahhüt ediyorum. Bugüne kadar 1044'ü körfeze olmak üzere 1104 bağımsız bölümün satışı yabancıya gerçekleşti" dedi.
 
2 milyar TL'nin üzerinde ciro  Finans Merkezi'nden gelecek
 
İstanbul Finans Merkezi'nin ihalesini kazandıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, İstanbul'un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olmasını sağlayacak İstanbul Finans Merkezi projesi için kazmayı yılbaşından önce vuracağız" diye konuştu. Ağaoğlu, projede 8.5 milyon metreküp hafriyat çıkaracaklarını ve bu projenin büyük önem taşıdığını vurguladı. Ağaoğlu, 4 bölgeden oluşan finans merkezinin tüm altyapı ve ortak alanlarının inşası ile 3. bölgenin yapımını üstelendi. Ağaoğlu, 500 gün süre verilen hafriyatı 1 yılda tamamlayıp, 2014 yılında Finans Merkezi'ndeki konut ve ofis alanlarının satışına başlayıp, 2016'ya kadar ise projeyi  tamamlayacak. Projedeki, konut ve ofis alanlarının satışıyla da toplamda 2 milyar 40 milyon TL'lik bir ciro gerçekleştirecek.
 
İstanbul'da 4 yeni otel açacak
Turizm grubunda ise My City, My Resort, My Mountain isimli toplam 316 odalı üç otelle faaliyet gösteren Ağaoğlu, bu yıl 14 milyon lira gelir elde etti. Turizm grubundaki diğer yatırımları telesiyej ve My Club'lardaki toplam ciro ise 18 milyon lira oldu. 2013 yılında ise 4 yeni otel projesini hayata geçirmeyi planlayan Ağaoğlu, Boğaz'daki arazilerini bu yıl içinde gündeme alacak. İstanbul Boğazı'nda sahip olduğu Yeniköy, Ortaköy ve Amcazade arazilerinde otel projelerine başlayacak olan Ağaoğlu, İkitelli'de de 212 Otel projesini de faaliyete geçirecek.
 
'Alarko için suç duyurusu yaptık'
 
[PAGE]
 
'Alarko için suç duyurusu yaptık'
Ali Ağaoğlu, son günlerin tartışmalı konularından biri olan Ortaköy'deki Alarko arsasının üçte ikisi hissesinin kendisine ait olduğunu ve diğer üçte bir hissenin ise Alarko tarafından düşük fiyatla arsa sahibinden satın alındığını öne sürdü. Ağaoğlu, Alarko'nun binasının sit alanında ve tarihi nitelikte olduğunu belirterek, Alarko tarafından kaçak binalar yapıldığını ve bunların yıkılması için başvuruda bulunduklarını söyledi. Ağaoğlu, şunları söyledi: "Binanın bulunduğu yer hem sit alanı hem de Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescilli bir alana kaçak yapıların yapıldığını tesit ettik ve Alarko tarafından bu yapıların yıkılması ve gerekli işlemlerin yapılması için ilgili mercilere suç duyurusunda bulunduk."  
 
Ağaoğlu toplantıda neler söyledi?
 
Kartal'da İddialıyız
Emlak Konut GYO'nun Kartal ihalesine 19 teklif geldi. Önde gelen gruplar ihaleye girecek. Kime kısmet olur bilmem ama orada en iyi projeyi yapmak için iddiamızı göstereceğiz.
 
Londra'daki projeden vazgeçebiliriz
Londra'nın en yüksek 54 kattan oluşan kulesini biz yapmayı planlıyorduk. Ancak belediye bunu 40 katlara çekmeye çalışıyor. Oğlum Alican geçen hafta bu konuyu Londra belediye başkanı ile görüştü. Proje 40'lı katlara inerse, projeden vazgeçeriz.  Buna rağmen her koşulda Londra'da bir proje yapacağız.
 
29 projede 30 bin konut inşa edildi
İnşaatta bugüne kadar 15'i My konseptli olmak üzere 29 projede 30 bin konut inşa ettik. Şu anda Maslak 1453, My World Europe, My Home Maslak, Andromeda Plus ve 212 projelerine devam ediliyor.  2012 yılı içinde 2 bin 924 bağımsız bölümün satışından 1.6 milyar lira gelir elde ettik, 2013 ciro hedefimiz 3.7 milyar lira. 2013 içinde Finans Merkezi, Ümraniye ve Bakırköy projelerine başlamayı hedefliyoruz.  Bakırköy'de Hipodrum'un karşısında bir konut projesi yapacağız. Orada bir projemiz daha olacak.  Ancak imar çalışmaları devam ettiği için biraz uzayabilir. 
 
Sinan Çetin'den çok memnunuz
Sinan Çetin'den çok memnunuz. Yolumuza yine onunla devam ediyoruz. Yeni reklam filmimizi de o çekti. Sinan Çetin mesajları halka net bir şekilde ulaştırıyor.  Evet, kibirli bir reklam yaptı. Ama bizim projemiz de kibirli. Özellikle bunu yansıtmak istedik.  Ancak bu benim kibirli olduğum anlamına gelmesin, kibir bana en uzak olan şey. Bebek'te kahvaltıdan çok şantiyede işçilerimle kahvaltıyı severim. Ama işimde her zaman iddialıyım.