”Ahlak dışı yorumları nefretle kınıyoruz”

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve Başbakanlık Basın Merkezi, Gül'le Erdoğan'ın görüşmesine yönelik haberlere karşı açıklamada bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, "Bir siyasi partinin kapatılma davasının görüşülmeye başlanmasından bir önceki gece Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan'ın Çukurambar semtindeki bir evde görüştükleri, Anayasa Mahkemesi Başkanının ya da bir üyemizin de bu görüşmeye katıldığı, ayrıca buna benzer diğer iddialara ilişkin iftira, hezeyan ve ahlak dışı haber ve yorumları nefretle kınıyoruz" denildi.

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan yazılı açıklamada bugün "Cumhuriyet gazetesinde haber olarak yayımlanan, Akşam gazetesinde ise Serdar Akinan'ın köşe yazısında belirtilen konulara ilişkin açıklama yapılmasının zorunlu görüldüğü" ifade edildi.

İddia edilen konulara ilişkin hiçbir somut belge ve bilgi sunulmadığının belirtildiği açıklamada, "Bunun aksinin ispatını karşı taraftan istemek kadar hukuk ve insaf ölçülerini kaybetmiş olanlara verilecek cevabımız yoktur. Ancak yüce halkımızın mahkememize olan güven duyguları gözetilerek konuya ilişkin açıklama yapılmıştır. Bu tür akıl ve mantık dışı kurgularla toplumun kurumlara olan güven ve saygısının yok olmasına neden olacak haber ve yorum sahipleri hakkında gereken suç duyurularına ve yasal yollara başvurulacaktır" denildi.

"Gerçek dışı haber"

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada da "Dünkü Vatan gazetesinde sayın başbakanımızın bir milletvekilinin evinde Sayın Cumhurbaşkanı ile sosyal bir buluşma çerçevesinde biraraya gelmiş olması uydurma ve ahlak dışı bir habere konu yapılmış, maksatlı bir dezenformasyon olduğu haberin dilinden de açıkça anlaşılmasına rağmen bugün de iki gazetede bu senaryonun asılsız bir haber ve yoruma konu yapıldığı görülmüştür" denildi. Yazılı açıklamada, "masa başında üretilen bu tür gerçek dışı haber ve yorumların basın meslek ahlak ilkeleri açısından izahının ve hiçbir şekilde doğrulanmasının mümkün olmadığı" ifade edildi.