Aile hekimleri iş bıraktı

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla bugün iş bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı ile aile hekimleri arasında 'nöbet krizi' yaşanıyor. Bugün ülke genelinde günde 12 saat çalışmaya ve getirilmek istenen nöbet sistemine karşı çıkan aile hekimleri,  uzun ve esnek çalışmayı öngören tutumdan vazgeçilmesi için bir günlük greve gitti.

Aile hekimleri, cumartesi nöbeti uygulamasını İstanbul Halk Sağlığı Merkezi önünde protesto etti. 

Türk Sağlık-Sen, İstanbul Aile Hekimliği Derneği, İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, Zeytinburnu'ndaki İstanbul Halk Sağlığı Merkezi önünde toplandı. 

"Her çalışan gibi bizim de ailemiz ve dinlenme hakkımız var"

Grup adına konuşan İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Esin Şener, bireysel ihtiyaçları olan bir meslek grubu olduklarını anlattı ve "İlgilenmemiz gereken bir ailemiz, sürdürmemiz gereken bir özel hayatımız var. Ülkedeki tüm kamu kurumları, haftada 40 saat çalışırken bizlerin daha fazla iş başında olmamız nasıl beklenmektedir? Ne acı ki çalışma sisteminin henüz genelgesi, yönergesi, yönetmeliği elimize geçmeden televizyonlardan öğrenmekteyiz. Bu ülkedeki her çalışan gibi bizlerin de bir ailesi ve sosyal yaşamı, yani dinlenme hakkı vardır" dedi.

Acil polikliniklerinin acil olmayan hastalar tarafından meşgul edilmesinin bir politika yanlışlığı olduğunu kaydeden Şener, bu durumun faturasının aile hekimliğine kesilmemesi gerektiğini ve 90 milyonluk acil başvurusunun bulunduğu söyledi. 

"Bizi bitirirseniz, toplumun sağlığını da bitirirsiniz"

Esin Şener, "Uzun süredir attığımız sessiz çığlığa daha güçlü çığlıklarımızı ekliyoruz bugün. Artık sesimizi çıkarıyoruz 'duyun bizi' diyoruz. Sağlık Bakanımıza, mevzuat yazıcılara, idarecilerimize 'Sesimizi duyun yoksa daha fazla devam edemeyeceğiz. Bizi bitirirseniz, toplumun sağlığını da bitirirsiniz' diyoruz" ifadelerini kullandı.  

Katılımcılar, "Uzun ve esnek çalışmaya hayır", "Birlikten sağlık doğar", "Ne iş olsa yaparız değil, sadece aile hekimliği" şeklinde dövizler taşırken, çeşitli sloganlar attı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir