Aile hekimliği uygulaması başladı

İstanbul'daki uygulamada 3 bin 600 kişiye bir aile hekimi düşüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da "Aile Hekimliği" uygulaması başladı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde 3 bin 645 aile hekimi görev yapacak. Aile hekimliği uygulamasında 3 bin 600 kişiye bir aile hekimi düşerken, bir hekim günde en fazla 40 hastaya bakılabilecek.

Her ailenin telefon rehberinde bir aile hekiminin numarasının bulunması gerekliliği bildirilirken, aile hekimleri, "tedavi edici, aşılama, bebek ve çocuk, gebe ve loğusa takipler ile 15-49 yaş arası kadınların özellikle kanser gibi hastalıklar açısından takibi ile bakıma muhtaç ve yatalak hastaların tespiti" gibi hizmetlerin yanı sıra obezitenin önlenmesi gibi koruyucu sağlık hizmetleri görevleri üstlenecek.

İl dışından gelenlerin ise istediği aile hekimlerine misafir hasta olarak muayene olabilecek, bu kişilerin sağlık kayıtları daha sonra kendi aile hekimlerine elektronik ortamda iletilecek.

581 sağlık ocağının, aile hekimliği uygulaması kapsamında Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştüğü, İstanbul'da ana binalar ile 930 Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmete girdiği belirtildi.

Ailelerin, Sağlık Müdürlüğünün www.istanbulsaglik.gov.tr adresinden, TC kimlik numaraları ile aile hekimlerini öğrenebilecekleri bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir