AK Parti heyeti, CHP ile görüştü

7 Haziran seçimleri sonrası hükümetin kurulması için ilk adım bugün atıldı. İlk tur görüşmesinde AK Parti heyeti CHP heyeti ile görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koalisyon görüşmeleri bugün resmen başladı. İlk turun ilk görüşmesi AK Parti ve CHP arasında CHP Genel Merkezi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'ne, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi eşlik etti.

Sivil plakalı bir araçla CHP Genel Merkezi'ne gelen Davutoğlu'nu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak karşıladı. Öztrak ile tokalaşan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye geçti.

CHP Genel Merkezi'nin 12'nci katında, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 14.15'te başladı. 1 saat 40 dakika süren görüşme 15:55'te sona erdi.

AK Parti heyeti eli boş gelmedi

AK Parti heyetinin, CHP Genel Merkezi'ne, gümüş tepsi içerisinde kandil simidi ve çikolata getirdikleri öğrenildi.

Davutoğlu'nun, görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapması bekleniyor. Genel Başkan Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çarşamba günü ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşecek.