AK Parti ve CHP heyetleri bir araya geldi

Koalisyon çalışmaları ile ilgili AK Parti ve CHP son görüşmelerde varılan mutabakat çerçevesinde 'istikşafi' görüşmeleri yapmak üzere Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya geldi. Taraflar görüşme sonrası açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti ve CHP koalisyon heyetlerinin istikşafi görüşmesi saat 14.06' da başladı. 5 saat süren görüşmeler sonunda CHP Sözcüsü Haluk Koç, yaptığı açıklamada görüşmelerin önümüzdeki hafta yoğun şekilde hafta sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Koç'un ardından açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik gazetecilere yaptığı açıklamada, "4-5 toplantıda 10-12 maddeyi bitirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra bizi yorucu ve dinamik bir hafta bekliyor. " dedi. 
Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşen görüşmede Ak Parti heyetinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Can ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan yer aldı.
CHP'nin koalisyon heyetinde ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

Ankara Palas' a ilk gelen Bakan Çelik oldu. Çelik girişte basın mensuplarına istikşafi görüşmelerin bugün itibariyle başladığını belirterek, görüşme sonrası gerekirse açıklama yapılacağını ifade etti. Çelik'in ardından AK Parti ve CHP'nin koalisyon heyetinde yer alan diğer isimlerde Ankara Palas' a geldi.

Haluk Koç: Her şey açık yüreklilikle konuşuluyor

CHP Sözcüsü Haluk Koç, görüşmelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada görüşmelerin önümüzdeeki hafta yoğun şekilde hafta sonuna kadar süreceğini ifade etti. Haluk Koç, "Toplantı'da 8-10 tane ara başlık görüşüldü. Bu başlıklar demokratikleşme, ekonomi, dış politika gibi başlıklar. Başlıkları reddetmek mümkün değil, önemli olan içeriği" dedi. 

Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Heyetlerin bir araya gelerek ilk geniş kapsamlı görüşmesini yaptığı süreçten çıkıyoruz. Toplam 5 saatlik bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Her şey açık yüreklilikle konuşuluyor. 

Çeşitli müzakere başlıkları da belirlendi ve bunlar hükümetin Pazartesi veya Salı günkü toplantısına göre ya Pazartesi ya da Salı günü gün aşırı devam ederek önümüzdeki hafta sonuna kadar büyük ihtimalle bütün başlıklar iki taraf çerçevesinde değerlendirilecek.

Uzlaşılan, uzlaşılmayan, tartışma noktası olan mutlaka çeşitli konular var. Sonuçta bir koalisyon partisi inşaa edilmiyor, bir koalisyon kurulmaya çalışılıyor. 

Ömer Çelik: Bundan sonra bizi yorucu ve dinamik bir hafta bekliyor

Haluk Koç'un açıklamalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, "4-5 toplantıda 10-12 maddeyi bitirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra bizi yorucu ve dinamik bir hafta bekliyor. " dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Bu görüşmede konuşacağımız konu başlıkları konusunda bizim de onların da hazırlığı vardı. Bu hazırlıklar içerisinde konuşacağımız konu başlıklarını, içeriklerii uyumlaştırdık. Dolayısıyla ortak bir ajanda ve gündem maddesi çıkardık. Bu konularla ilgili tek tek konuları konuşmadık. Bundan sonra Pazartesi yada Salı günü bir araya geleceğiz. İlk toplantı verimli oldu diyebiliriz. Genel anlamda konuşacaklarımızın üzerinden geçtik.
Herkesin her şeyi açıklıkla konuştuğu, birbirlerine yönelik değerlendirmelerin centilmence ve nezaket içerisinde ama son derece açık bir biçimde yaptığı toplantıyı yaptık. 4-5 toplantıda 10-12 maddeyi bitirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra bizi yorucu ve dinamik bir hafta bekliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir