Akbank'tan hazine faiz destekli yatırım kredisi

Hazine ile imzalanan protokol ile Ar-Ge ve çevre konularında yatırım yapacak firmalara, hazine faiz desteği imkanıyla kredi kullandıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Hazine Müsteşarlığı ile imzaladığı protokolle, kalkınmada öncelikli toplam 57 ilde bölge ayrımı yapılmaksızın Ar-Ge ve çevre konularında yatırım yapacak firmalara, hazine faiz desteği imkanıyla kredi kullandıracak.

Akbank'ın açıklamasına göre, Akbank ile Hazine Müsteşarlığı arasında yapılan işbirliği, kalkınmada öncelikli III. ve IV. Bölge illerinde yapılacak yatırımların yanısıra Ar-Ge ve çevre yatırımlarını da içeriyor.

Bu kapsamda yapılan yatırımlar için firmalar kredilerini Hazine faiz desteği ile kullanarak finansman maliyetlerini düşürebilecekler. 27 ili kapsayan III. bölgede yapılacak yatırımlarda, firmaların kullanacakları kredi faizinin, TL cinsi kredilerde yüzde 3'ü, döviz kredilerinde ise yüzde 1'i Hazine Müsteşarlığı bütçesinden karşılanacak.

30 ili kapsayan IV. bölgede yapılacak yatırımlar ve bölge ayrımı yapılmaksızın Ar-Ge ve çevre yatırımları için ise bu oran, TL cinsi kredilerde faizin yüzde 5'i ve döviz kredilerinde yüzde 2'si olarak belirlendi.

Yatırım kredileri için uygulanacak faiz desteği tutarı proje bazında Ar-Ge ve çevre yatırımları için maksimum 300 bin lira, kalkınmada öncelikli III. ve IV. Bölge illerinde yapılacak yatırımlar için 500 bin lira düzeyinde bulunuyor. Kredi, asgari 6 ay anapara ödemesiz ve en az 1 yıl vadeli olarak kullandırılacak.

Faiz desteğinden yararlanılması için, Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen Yatırım Teşvik Belgesi'de yararlanılacak destek unsurları arasında "faiz desteği" ifadesinin yer alması gerekiyor.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Akbank'ın Türk ekonomisinin gelişmesine paralel olarak, firmaların yatırımlarının finansmanına katkıda bulunmak konusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti.

Bu amaç doğrultusunda, Hazine Müsteşarlığı Faiz Destekli Kredileri'ni çok önemli bir adım olarak gördüklerini ifade eden Besli, kredi ile hem müşterilerine anapara geri ödemesiz dönem ile uzun vadeli kredi imkanı sunduklarını hem de Hazine desteği sayesinde finansman maliyetlerini düşürdüklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir