Akdağ'dan 'cinsel istismar' değerlendirmesi

Akdağ, "Gündemde olan çocuk istismarı, çocukların cinsel açıdan istismarı, fiziksel ya da ruhsal açıdan şiddete uğramaları ve bağımlılıkla mücadele meselesiyle Aile Destek Programı'nın çok yakın bir ilişkisi var. Çünkü riski önceden doğru belirleyebilirseniz mücadeleniz kolaylaşıyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum'da Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde vali, belediye başkanları ve kurum müdürleriyle basına kapalı yaptığı toplantının ardından açıklama yaptı.

"Gündemde olan çocuk istismarı, çocukların cinsel açıdan istismarı, fiziksel ya da ruhsal açıdan şiddete uğramaları ve bağımlılıkla mücadele meselesiyle Aile Destek Programı'nın çok yakın bir ilişkisi var." diyen Akdağ, "Çünkü riski önceden doğru belirleyebilirseniz mücadeleniz kolaylaşıyor. Türkiye’de 20 milyona yakın hane var ama bu 20 milyon hanede riskler aynı değil. Diyelim ki bu hanelerin yüzde 5'i, yüzde 10'u çocuk istismarı, çocuğa şiddet, kadına şiddet ya da bağımlılık gibi konularda çok daha riskli, işte bu aileleri doğru tespit ettiğimizde ve iyi takip ettiğimizde mücadele hedeflerimize çok daha emin adımlarla yürüyeceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ASDEP'i hızlandırmak için daha fazla elemana ihtiyaç duyulduğu yönünde ciddi talepleri olduğuna vurgu yaparak, "Bu işin koordinasyonunda çalışan biri olarak ben de bu talebin tamamen arkasındayım. Bütçe şartları ve imkanları çerçevesinde inşallah öyle ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde bu ASDEP projesi için Bakanımız Kaya'nın kadrolarını daha da zenginleştireceğiz, zenginleştirmemiz lazım." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir