Akfen otoyollara İtalyanlar, Doğuş ve Makyol'la giriyor

Otoyol ve köprülerle ilgili ihalelere Ortak Girişim Grubu tarafından teklif verilmesine dair Ortak Girişim Sözleşmesi imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding, otoyol ve köprülerle ilgili ihalelere Ortak Girişim Grubu tarafından teklif verilmesine dair Ortak Girişim Sözleşmesi imzaladı.

Akfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olup, yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği, bağlantı yolları ile birlikte, "Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu", "Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu", "Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu", "Toprakkale-İskenderun Otoyolu", "Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu", "İzmir-Çeşme Otoyolu", "İzmir-Aydın Otoyolu", "İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu", "Boğaziçi Köprüsü", "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu" ile bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri, diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde birlikte, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile "işletme haklarının verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine dair ihaleye Akfen Holding A.Ş, Autostrade Per I'Italia S.P.A, Doğuş Holding A.Ş. ve Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından eşit paylarla kurulmuş Ortak Girişim Grubu tarafından teklif verilmesine dair Ortak Girişim Sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, ihale için ön yeterlilik başvuru tarihinin 19 Ocak 2012 ve son teklif verme tarihinin de 16 Şubat 2012 olduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir