Akfen'in HES'leri enerji üretmeye başlıyor

Otluca 1 Hidroelektrik Santrali bu gece yarısından itibaren ticari enerji üretimine geçiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Hidroelektrik Santral Yatırımları A.Ş'nin Mersin-Anamur'da inşa edilen Otluca 1 Hidroelektrik Santralinin (HES) bu gece yarısından itibaren ticari enerji üretimine geçeceği bildirildi.

Akfen Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Akfen Hidroelektrik Santral Yatırımları A.Ş'nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretimi A.Ş'nin, toplam 48,77 MW kurulu güce ve 224 GWh yıllık enerji üretimine sahip Otluca HES Projesi'nin ilk kısmı olan 38,32 MW kurulu güce ve 169,82 MWh yıllık enerji üretimine sahip Otluca 1 HES Projesi'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulünün yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, ''Otluca 1 HES, 7 Nisan 2011 gece yarısından itibaren ticari enerji üretimine başlayacaktır. Otluca HES Projesi'nin ikinci ve üçüncü kısımları olan Otluca 2 HES ve Boğuntu HES'in de geçici kabullerinin önümüzdeki ay içerisinde tamamlanarak Otluca HES Projesi'nin tamamının ticari enerji üretimine geçmesi beklenmektedir'' denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir