Akıncı: Bu işler karşılıksız olmaz

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde Türk tarafının gösterdiği iyi niyetin ortada olduğunu söyledi ve ekledi: Bu işler karşılıksız olmaz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı garantör ülkelerin de katılımıyla 28 Haziran'da Cenevre'de yapılacak Kıbrıs konferansında Rumların "Sıfır asker, sıfır garanti" talebinin başlangıç noktası olamayacağını açıkladı.

Kıbrıs Türk tarafının müzakere sürecinde bugüne kadar gösterdiği iyi niyetin ortada olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, "Bu işler karşılıksız olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Biz Cenevre’ye her zamanki gibi iyi niyetle Kıbrıs’ta barış için gideceğiz ancak sıfır asker sıfır garanti söylemi başlangıç noktası olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Sıfır asker sıfır garanti diyerek müzakereye sadece bunu sağlayacak bir formül için oturamazsınız. O zaman size ‘var olan garanti ve ittifak anlaşmalarının virgülü noktası değişmez’ derler. Halbuki biz de, Türkiye Cumhuriyeti böyle söylemedik" diye konuştu.

Cenevre’ye "sıfır asker sıfır garanti" gibi toptancı yaklaşımlar bir kenara bırakılarak açık zihinle gidilirse zor konuların aşılabileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, 50 yıldır çözülemeyen Kıbrıs sorununu çözme anlayışla Cenevre'ye gideceklerini belirtti.

Akıncı, Rum tarafı ve Yunanistan'ın da Cenevre’ye aynı yaklaşımla gelmelerini diledi.