AKP 'sahil' raporu hazırlayacak

Ak Parti, 2002'den beri yapılan genel ve yerel seçimlerde, sahil illeri, özellikle Ege bölgesinde neden başarısız olduğunu araştıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - AKP, 2002'den beri yapılan genel ve yerel seçimlerde, sahil illeri, özellikle Ege bölgesinde neden başarısız olduğunu araştıracak. 2011 genel seçimler öncesi kolları sıvayan AKP, sahil kentlerinde başarılı olabilmek ve seçim kazanmak için değişik boyutlarda çalışma kararı aldı. Siyasi ve sosyolojik sorularla çözüm yolları arayacak olan AKP, 2002'den önceki siyasi partilerin, özellikle ANAP, DYP ve DP gibi sağ partilerin geçmişte sahil kentlerindeki oylarını da analiz ediyor.

AKP, "Kumsal partisi" dediği CHP'nin sahil kentlerindeki oylarına göz dikti. AKP'de, geçmişte ANAP ve DYP'nin başarılı olduğu sahil kentlerinde "Neden AKP başarılı olamıyor" sorusuna yanıt aranıyor.

Sahil kentlerindeki "AKP tabusunu" yıkmaya hazırlanan AKP, 2011 genel seçimleri öncesi çok yönlü raporlar hazırlayacak.

AKP yönetimi özellikle Ege bölgesi ve bugüne kadar yapılan seçimlerde kaybettiği sahil kentlerini mercek altına alarak, bu illerde AKP'nin seçim kazanması için bir dizi çalışma yapacak. Değişik şekillerde yapılacak çalışmalar rapor haline getirilecek. Seçmen yapısı, bölge yapısı, eğitim düzeyi, maddi durum, yerleşik ve göç, tayin gibi nüfus oranlarının da araştırılacağı sahil kentleri için değişik şekillerde anketler de yapılacak.

Seçmenlerin siyasi partilerle ilgili kaygı ve düşüncelerin de araştırılacağı çalışmaların rapor haline getirilmesinin ardından, bu raporlar analiz edilecek. Bu kentlerde yaşayan seçmenin beklenti, kaygı gibi düşüncelerine cevap aranacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir