AKP Cumhuriyet anlayışına tahammülsüz

MHP lideri Bahçeli Cumhuriyet'in tartışmaların odağına oturtulmasını eleştirerek, bunları tasvip etmediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama ve merasim konularının yeni bir gerginlik alanı oluşturduğunu belirterek, "Parti olarak Cumhuriyeti tartışmaların odağına yerleştirerek, yeni bir gerilim hattı kurgulanmasını tasvip etmiyor, makul ve insaflı bulmuyoruz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 29 Ekimde, Cumhuriyetin yeni bir yıldönümünün kutlandığını hatırlattı.

Cumhuriyetin bu yıldönümünü gerek deprem felaketi, gerekse de artan şehadetlerden dolayı buruk karşılandığının bir gerçek olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Eğer bahanelere sığınarak Cumhuriyetin coşkusu azaltılmak, önemi ve anlamı çarpıtılmak isteniyorsa, hatırlatırım ki milletimiz buna müsaade etmeyecektir. Gizli gündemlerde saklı duran çekememezlik ve tarihi kinler fırsattan istifade ederek açığa çıkarılıyorsa bunun bumerang gibi sahiplerini vuracağı aşikardır" diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli, bugünkü zaman sürecinde; Cumhuriyetin ve taşıdığı mesajların, çözülmeye karşı sur, bölünmeye karşı manevi halat, farklılıklara karşı da sigorta olduğunu bildirdi. Bahçeli, "Sırf bu özelliklerinden dolayı yeni mandacılık, numaralı cumhuriyetçilerle sarmaş dolaş olan bölücü çevreler, bunlara ümit veren AKP zihniyeti Cumhuriyet anlayışına içten içe tahammülsüzdür ve şaşı bakmaktadır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir