AKP istişare için toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 20. İstişare ve Değerlendirme toplantısının ilk gününde, bazı milletvekilleri güne sabah sporuyla başladı.
     AK Parti'li milletvekilleri sabahın erken saatinde eşofmanlarını giyerek, toplantının yapılacağı Asya Termal Tatil köyünün yakınındaki spor alanına geldi.
     Güne erken saatlerde sporla başlayan isimler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve eski İstanbul Milletvekili Mehmet Denizolgun yer aldı.
     Kiler ve Denizolgun tenis maçı, Çetinkaya, Soylu, Yurttaş ve Güzel de yürüyüş yapmayı tercih etti.
     Spordan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" atasözünü anımsatarak, toplantılara sağlam bir kafayla başlamak için sabah sporunu aksatmadan devam ettirdiğini söyledi.
     Meclis'in en eski milletvekillerinden biri olduğunu, AK Parti'nin Kızılcahamam kamplarında güne spor yaparak başladıklarını anlatan Çetinkaya, bunun bir gelenek olarak sürdürülmesini istedi.
     Çetinkaya, son günlerde yoğunlaşan Meclis'teki üslup tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine de "Üslubumuz, tavrımız, davranışımız en ideali olacak" dedi.
     Faziletli insan olmanın önemine işaret eden Çetinkaya, bu konunun daha iyi anlaşılması için Ordinaryüs Profesör Hilmi Ziya Ülken'in "Aşk Ahlakı" adlı kitabının okunmasını tavsiye etti.
     Çetinkaya, "Münasebetsizce bir konuşma, insanı üzen bir konuşma sahibi tasvip edilir mi- Edilmez. O zaman ben de onu dinlemem" diye konuştu.
    
     -Kiler ve Denizolgun'un tenis müsabakası-
    
     Eski İstanbul Milletvekili Mehmet Denizolgun ile tenis maçı yapan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de yaklaşık bir yıl önce bu spora başladığını ifade etti.
     Denizolgun'un yıllardır tenis oynadığı bilgisini veren Kiler, bugünkü maçın "kıran kırana" geçtiğini söyledi. Tenisle hakkında Denizolgun'dan çok şey öğrendiğini vurgulayan Kiler, bugünkü maçta rakibinin tam kapasiteyle oynamadığını da belirtti.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile halı sahada koştu. Gazetecilerin "Sayın Yurttaş Manisa'nın plakasına atıf yaparak 45 tur atmayı planlıyor, siz ayak uydurabilecek misiniz" sorusuna Soylu, "Muzaffer Bey, hoca, doktor ona ayak uydurmaya çalışacağız. İnşallah 45 turu atarız" cevabını verdi.
     Bu arada, AK Parti İstişare ve Değerlendirme toplantısının yapılacağı otel yakınlarındaki spor kompleksinin yanına yeni bir helikopter pisti yapıldığı görüldü. Sağlık Bakanlığına ait helikopter ambulansı ve AFAD ekipleri kamp alanında hazır bulunduruluyor.