AKP'li vekil Yanılmaz vefat etti

AKP Elazığ milletvekili Hamza Yanılmaz enfeksiyona bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz vefat etti.  Enfeksiyona bağlı rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü özel TOBB ETÜ Hastanesinde hayatını kaybeden AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'ın (48) cenazesi, yarın Elazığ'da defnedilecek.

Uzun süredir karaciğer yetmezliği bulunan Yanılmaz, dün rahatsızlanarak hastaneye başvurmuş ve enfeksiyon tanısıyla tedaviye alınmıştı.

Yoğun bakıma alınan ve bugün saat 13.30 sularında yaşamını yitiren Yanılmaz'ın cenazesi, yarın memleketi Elazığ'da, İzzetpaşa Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından, Asri Mezarlığında defnedilecek.

Yanılmaz evli ve 3 çocuk babasıydı.  

 

 TBMM'de boş sandalye sayısı 10'a yükseldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'ın vefatıyla TBMM'deki boş sandalye sayısı 10'a yükseldi.

Yılmaz'ın vefatının ardından AK Parti'nin milletvekili sayısı ise 333'e düştü.

Bu arada, Hamza Yılmaz'ın vefatıyla 23. Dönem TBMM'de yaşamını yitiren milletvekillerinin sayısı ise 6'ya çıktı.

23. Dönem'de mazbatasını almak için İstanbul'a giderken trafik kazasında hayatını kaybeden MHP'li Mehmet Cahit Özönder'in ardından Osman Yağmurdereli (AK Parti-İstanbul), Gündüz Aktan (MHP -İstanbul) ve Mustafa Kış (AK Parti-Şanlıurfa) hayata gözlerini yummuştu. BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ise bir helikopter kazasından vefat etmişti.

TBMM'de sandalye dağılımındaki son durum şöyle:

AK Parti   333, CHP 101, MHP 72, BDP 20, Bağımsız 7, DSP 6, TP 1, Boş 10. Toplam  550

Bu konularda ilginizi çekebilir