”AKP'yi gönderecek olan Demokratik Solculardır”

Sezer, DSP'nin 23'üncü kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "AKP'yi gönderme zamanı gelmiştir. AKP'yi gönderecek olan da sözüm ona muhalefet koltuğunda oturup, tavırlarıyla AKP'yi destekleyenler değil, Demokratik Solculardır" dedi.

DSP'nin 23. kuruluş yılı, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Genel Başkan Sezer, törenin açılışında yaptığı konuşmaya, bugünlere gelmelerinin mimarı  Bülent Ecevit'e şükran borçlu olduklarını belirterek başladı.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ve bu zor günlerden kurtuluş yolunun Demokratik Sol Parti olduğunu savunan Sezer, "(Ümüğümü sıktırmam) diye diye bu milletin ümüğünü sıkan AKP'dir. AKP'yi gönderme zamanı gelmiştir. AKP'yi gönderecek olan da sözüm ona muhalefet koltuğunda oturup, tavırlarıyla AKP'yi destekleyenler değil, tabi ki sizler, Demokratik Solculardır" diye konuştu.

Türkiye'ye iki kutuplu bir siyasetin dayatılmaya çalışıldığını, iktidarın da muhalefetin de halkın sorunlarına çözüm üretemediğini ileri süren Sezer, "Bu siyaseti yaratanlar Türkiye'yi umutsuzluğa sürüklüyorlar. Al birini vur ötekine" dedi.

Son 6 yıldır uygulanan politikaların Türkiye'yi ekonomik iflasın eşiğine getirdiğini, küresel krizin de etkisiyle yaşam koşullarının giderek zorlaştığını ifade eden Sezer, sözlerini, "Ekonomik kriz var ama Başbakan (Hamdolsun bize bir şey olmaz) diyor. Bu millet o Başbakandan ve onun karanlık partisinden kurtulunca (hamdolsun) diyecek" şeklinde sürdürdü.

Yasama, yürütme ve yargının kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı demokrasinin bu niteliklerinin Başbakanlık'ta toplanmaya çalışıldığını ileri süren Sezer, hazırlanan yasa ve anayasayla yargı bağımsızlığı ve hukuk devletinin vazgeçilmez özelliklerinin yok edilmeye çalışıldığını iddia etti.

DSP Genel Başkanı Sezer, yerel seçimlere ilişkin soruyu yanıtlarken, tüm kentlerde seçim çalışması yürüteceklerini ve başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi.