Aksa ve Dow'dan karbon elyaf ortaklığı

Aksa ve Dow Europe GmbH şirketleri karbon elyaf üretimi ve pazarlamasında ortak girişim anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksa ve Dow Europe GmbH arasında, karbon elyaf ve karbon elyaf esaslı ürünlere ilişkin ortak girişim için ön anlaşma imzalandı.

Aksa'dan yapılan yazılı açıklamada, The Dow Chemical Company firmasının tamamına sahip olduğu iştiraki Dow Europe GmbH ve Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.'nin karbon elyaf ve karbon elyaf esaslı ürünlerin üretimi ve dünya çapında pazarlanması konusunda ortak girişim oluşturmak niyetiyle ön anlaşma imzaladığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu anlaşmayla her iki şirketin karbon elyaf ve karbon elyaf esaslı yüksek teknoloji malzemelerinin üretimi ve dünya çapında pazarlanması amacıyla; tüm değer zincirini içeren entegre üretim tesisleri kurma olanaklarını araştırmak üzere birlikte çalışacakları, Aksa ve Dow'un ham maddesi karbon elyaf olan kompozit endüstrisine "geniş bir ürün yelpazesi ve teknik hizmet çözümleri" sunmak için iş fırsatlarını değerlendirecekleri belirtildi.

Altyapı dayanıklılığında kullanılıyor

Dow Chemical Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Andrew N. Liveris, Aksa ile Dow'ın dünya çapında üretim kabiliyetlerini ve teknik uzmanlıklarını rüzgar türbinlerinin performanslarının güçlendirilmesi, otomobillerin yakıt verimliliğinin geliştirilmesi, bina ve altyapı dayanıklılığının artırılması gibi konulara yaratıcı çözümler sunabilmek için kullanacağını vurguladı.

Aksa Yönetim Kurulu Başkanı ve Akkök Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Berkman da "Kimya sektöründe dünyanın lider firmalarından biri olan Dow ile görüşmelerini başlattığımız muhtemel ortaklık sayesinde yerel ve küresel pazarlardaki lider pozisyonumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. Aksa, yeni ürünler ve teknolojileri tanıtmakta her zaman öncü olmuştur ve bu ortaklığın getireceği sinerji gelecekte de Aksa'nın bu konumunu güçlendirecektir" değerlendirmesini yaptı.

Dow Chemical'ın Başkan Vekili Heinz Haller ise ön anlaşmaya ilişkin görüşünü, "Aksa ve Dow, karbon elyaf kompozit endüstrisinde dünyanın büyüyen sektörlerinin artan gereksinimlerine büyük ölçekte tam hizmet ve entegre çözümler sunan tek tedarikçi konumuna gelecektir. Şu an dünyada tanık olduğumuz mega trendler, daha güvenli ve enerji verimli araçlarla alternatif enerji kaynaklarına odaklanıyor. Bu nedenle karbon elyaf gibi yenilikçi ve uygun maliyetli teknolojilere olan talep artıyor. Bu ortaklıkla her iki şirket de güçlü olduğu tarafları birleştirerek pazarın ihtiyaçlarına en doğru şekilde ve en iyi hizmeti sağlamayı hedefliyor" şeklinde ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir