AKSA ve DÜNYA'dan karbon elyafı paneli

Karbon elyafının girişimciye sunacağı fırsatlar Bursa'da konuşulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Geleceğin malzemesi olarak adlandırılan karbon elyaf ve kompozit endüstrisinin girişimciye sunacağı fırsatlar Bursa'da ele alınacak.

Geçtiğimiz haziran ayında hayata geçirilen paneller serisinin ikinci durağı Bursa'daki "Sıradaki Endüstri Devrimi ve Türkiye'nin Fırsatları: Kompozit & Karbon Elyaf" başlıklı toplantı olacak. Aksa ve DÜNYA Gazetesi işbirliğinde ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla düzenlenecek toplantı, yarın saat 14.00'de odanın konferans salonunda gerçekleştirilecek.

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele, Türkiye'nin ilk ve tek karbon elyaf üreticisi Aksa'nın Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, DÜNYA Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ve Kocaeli Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevket Özden de katılarak birer konuşma yapacaklar.

Çeliğe oranla 3 kat daha dayanıklı ve 5 kat daha hafif olan karbon elyaf, üstün özellikleri nedeniyle, uzay, havacılık, kara ve deniz taşımacılığı, endüstriyel malzemeler, bina ve altyapı güçlendirmeleri, rüzgar santralleri ve spor malzemelerinde kullanılıyor. Karbon elyafın son kullanım alanlarının Türkiye'nin lokomotif endüstrileri arasında olması, ülke ekonomisi için önemli fırsatlar içeriyor. 25 yıldır hiçbir ülkenin girmeye cesaret edemediği karbon elyaf üretimine 2009 yılında başlayan Aksa, ilk olarak 1.500 ton/yıl kapasiteli karbon elyaf üretim tesisini devreye almıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir