Aksigorta 'bireysel'e odaklanacak

İlk çeyrekte prim üretimini 320 milyon liraya çıkaran ve yıl sonunda 1 milyarın üzerini hedefleyen Aksigorta, ana hedef kitlesini 'bireysel müşteri' olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ferhat POLAT

MERSİN - Aksigorta, ortağı Belçikalı sigorta devi Ageas ile birlikte bireysel müşteriye  odaklanacak. Yıl sonunda 1 milyarın üzerinde prim üretimi öngören şirket, net teknik kâra geçmeyi hedefliyor. Ageas ortalığının resmiyet kazanması içi yasal prosedürün tamamlanmasını bekleyen Aksigorta, yeni ortağıyla pazara yeni ürünler de sunacak.

Şirketin ilk çeyrek performansını ve yılsonu hedeflerini düzenlenen basın toplantısıyla paylaşan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ilk çeyreğin hem Türk sigorta sektörü hem de kendileri adına umut verici geçtiğini söyledi.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 267 milyon TL olan prim üretimini 2011'in ilk çeyreğinde 320 milyon TL'ye çıkararak prim üretiminde yüzde 20 artış sağladıklarını söyleyen Gülen, teknik zararı da 15 milyon TL'den 6 milyon TL'ye düşürerek teknik kârlılıkta yüzde 40 iyileşme yakaladıklarına işaret etti.

Yüzde 7.5-8 bandında olan Aksigorta  pazar payının yılsonunda bu düzeylerde kalacağını öngördüklerini aktaran Gülen, "Kârlılıkta, geçen yıla göre oldukça düzelen net teknik kârlılığımız var. Sıfır noktasına yaklaşıyoruz. Projeksiyonlar yılsonu için net teknik kâra geçen bir Aksigorta göreceğimizi gösteriyor. Bununla birlikte Aksigorta olarak ilk üç ayda yüzde 20 büyüme gösterdik. Nisan ve mayıs rakamlarına baktığımızda yılsonunda sektör üzerinde büyümeye geçeceğimizi tahmin ediyoruz" dedi.

Aksigorta'nın öncelikli hedefinin pazarı geliştirmek ve sürdürülebilir, kârlı bir şekilde büyümek olduğunu söyleyen Gülen, "Bu doğrultuda bireysel müşteriye odaklanmak istiyoruz. Kurumsalda da varlığımız var ama bireysel, küçük işletme ve KOBİ ana hedef kitlemizi oluşturacak" dedi.

Kârlı ve sürdürülebilir büyüme hedefine Belçikalı sigorta devi Ageas ile devam etme kararı aldıklarını hatırlatan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, gerekli prosedürlerin tamamlanmasına bağlı olarak hisse devrinin üçüncü çeyrekle birlikte gerçekleşeceğini aktardı. Gülen, Ageas ile yapılan anlaşma uyarınca, yönetimde Sabancı Holding'in söz sahibi olacağını belirterek, faaliyetlere yine Aksigorta adıyla devam edeceklerini dile getirdi. Aksigorta olarak hem organik hem inorganik şekilde bir büyüme sağlayabileceklerini kaydeden Gülen, "Daha önce de açıkladığımız üzere, şirket satın alımıyla bir büyüme planımız da var. Gözümüz bu konuda hep açık, önümüze gelecek fırsatları değerlendireceğiz" diye konuştu.

Sigortayı mağazada da satacak

Ageas'ın farklı ürün ve hizmet konusunda çok tecrübeli olduğunu söyleyen Gülen, şöyle devam etti: "Örneğin, banka sigortacılığı, acente yönetimi, mağaza sigortacılığı gibi alanlarda son derece tecrübeliler. Bunlardan, mağaza sigortacılığı, yani sigortayı mağazada, ürün yanında, rafta satmak heyecan verici bir hizmet.

Çünkü, sigortacılıkta ürünü müşteriye doğru yerde sunmak çok önemli. Sigortayı bir şekilde biraz daha yaşamın içine sokmanız gerekiyor. Biz Aksigorta olarak, kapkaç ile ilgili sigorta ürünümüzü ATM'ler üzerinden pazarlamaya başladık ve bunda önemli reaksiyon aldık. Bu konuda 1,5 yıl önce kurulan pazarlama departmanımız, müşterinin ihtiyacı doğrultusunda ürün tasarlamak ve doğru olan ürünü müşterinin ihtiyacı olduğu an sunmak için çalışıyor."

Sağlık sigortasında da atak yapacaklarını ifade eden Gülen, şöyle konuştu: "Türkiye'nin sağlık sigortasında büyük bir açığı var ve penetrasyon çok düşük. Sağlık sigortası, sadece kurumların çalışanları için yaptığı sigortalarından ibaret. Kişilerin bireysel anlamda sağlık sigorta ihtiyaçlarının da çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Sağlık sigortacılığının da Aksigorta gibi bir markaya çok yakıştığına inanıyoruz. Üzerinde durduğumuz konulardan biri de sağlık sigortasını nasıl büyütebiliriz, buradan nasıl daha fazla pay alabiliriz. Ürün çeşitliliğimizi ihtiyaçlara göre nasıl pazara sunabiliriz..."

Sağlık sigortası prim üretimi sıralamasında üçüncü veya dördüncü şirket olarak dönem içerisinde değişkenlik gösterdiklerini kaydeden Uğur, şöyle devam etti: "Ageas'ın uzman olduğu alanlardan biri de sağlık sigortası. Yaratacağımız sinerji ile müşterilere çeşitli ürünleri bir çok farklı kanaldan sunabilen bir şirket olacağız. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz, beş ana kritik hastalığı sigortalayan ve toplu tazminat esasına dayanan 'hayata devam sigortası' ciddi müşteri kitlesi tarafından talep gördü. Bu perspektifte değerlendirdiğimizde; sağlıkta en çok prim üreten değil, en çok müşteriye sahip olan bir şirket profili yaratma amacındayız."

 

Bu kez Mersin halkını salladı, sürprizi sona sakladı

"Hayata Devam Türkiye" projesinin Türkiye maratonu devam ediyor. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, AKUT işbirliği ile gerçekleştirilen projenin Mersin ayağında AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile birlikte Mersin halkına Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatöründe 7,4 şiddetindeki depremi hissettirerek toplumda doğal afet ve sigorta bilincini anlattı.

5 Nisan 2011'de ikinci tura çıkan TIR'ın şu ana kadar, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli il ve ilçelerini gezdiğini açıklayan Aksigorta Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu ise yaklaşık 92 bin öğrenci ve 375 bin yetişkinin eğitimlerden faydalandığını söyledi. Eksşioğlu, "6. durağımız olan Mersin'den sonra Hatay, Elazığ, Tokat, Amasya ve Çorum illerini ziyaret edeceğiz. 3 Haziran 2011'de ise projemizin ikinci etabı İstanbul Beşiktaş ilçesinde 'önemli bir sürprizle' sona erecek" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir