Aksu Çayı Marina projesine hukuk engeli

Antalya’nın Aksu İlçesinde kurulması düşünülen 2 bin yat kapasiteli Aksu Çayı Marina projesi 2 vatandaşın itirazıyla hukuk engeline takıldı. İçinde alışveriş merkezi ve otelin de yer alacağı marina projesi ihale aşamasına gelmişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Antalya’ya prestij kazandıracak projelerden biri olarak lanse edilen 2 bin yat kapasiteli Aksu Çayı Marina projesi 2 vatandaşla Orman İşletmesi arasında yaşanan itilaf nedeniyle mahkemelik oldu. Aksu ilçesi sınırlarında denize dökülen Aksu Çayı üzerinde kurulması düşünülen projenin ihale sürecinin hızlandırılması ve 2015 yılında tamamlanması hedefl eniyordu. 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, 2 bin 960 dönümlük marina projesinin yapılacağı alan üzerinde 2 vatandaşın Orman İşletmesi’nden 60 dönüm için hak iddia etmesi nedeniyle mahkemelik olduğunu belirterek, “Orman İşletmesi ile bu vatandaşlar arasındaki mahkeme süreci sonuçlanır sonuçlanmaz çok ciddi bir çalışma içine gireceğiz. Projeyi Antalya Büyükşehir Belediyesi, gerekse Bakanlık üstlenecek. İhaleye çıkarılacak ve ivedilikle yapılacak. Aksu Çayı Marina projesi yaklaşık 2 bin yat kapasiteli olacak. Zaten mendirek yapıldı. Dava konusu alan sadece 60 dönüm. Bu anlaşmazlık nedeniyle maalesef bu kadar büyük bir proje bekliyor. Ama biz süreci ciddi olarak takip ediyoruz, zaten Bakanlıkda takip ediyor. Mahkeme 2015’te biter diye düşünüyoruz. İnşallah uzamaz” diye konuştu. 

Türkiye’nin en büyük rekreasyon alanlarından biri 
Aksu Çayı Marina projesinin aynı zamanda Türkiye’nin en büyük rekreasyon alanlarından biri olacağını vurgulayan İnanç Kendiroğlu, “Proje Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ihaleye çıkarılıp ivedilikle yapılacak. Geçen yıl Marinalar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile 'Marinaların içine ticari alanlar, konaklama alanları ile diğer etkinlikler yapılabilinir' maddesi konuldu. Yasanın içine bu maddenin konulması çok da iyi oldu. 2 bin 960 dönümlük bir alan. Bin dönüm alanın bir kısmı zaten marina. Bunun içinde alışveriş merkezi, otel de olacak” şeklinde konuştu. 

Saltanat kayıklarını taksi gibi işleteceğiz 
Aksu Çayı’nın bölgedeki birçok turizm yoluna bağlandığını ifade eden İnanç Kendiroğlu, “Deniz Ticaret Odası’nın geliştirdiği Saltanat Kayığı projesi var. Bunu EXPO’da dile getirmiştik. Sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mendres Türel ekibine de anlattık. Aksu Çayı’na birçok turizm yolu bağlanıyor. Buralara insanlar gelecek. EXPO 2016 Antalya için gelen insanlar çeşitli otellerde kalacak. Burada özel bir dizayn ile proje açarak Osmanlı kayıkları yapalım diyoruz. Bu saltanat kayıklarını da taksi sistemi gibi işletmeyi amaçlıyoruz. Saltanat kayıkları devamlı olarak EXPO alanına kadar gidip gelsin istiyoruz. Böyle bir uygulama ulaşıma çok ciddi bir rahatlık getirir. Saltanat Kayıkları, Mardan Oteli’ne kadar bir yolu kat ederek gider ve gelir diyoruz. Devlet Su İşleri (DSİ) Aksu Çayı’nda yaklaşık 9 kilometrelik bir alanı açıyor. Bu çalışmanın aşırı maliyet getiremeyeceğini düşünüyoruz. Konuyu Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de anlattık. Projemizi sıcak bir ilgiyle karşıladılar” açıklamasını yaptı.