Alanya'ya 10 dakikada 32 kilogram yağış düştü

Sağanak ve dolu, kentte hayatı altüst etti, cep telefonlarını susturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALANYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Aniden bastıran rüzgar ve yağış nedeniyle hazırlıksız yakalanan esnaf ve turistler zor anlar yaşarken, etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Yolların bazı bölümlerinde meydana gelen su birikintileri yüzünden trafikte aksamalar yaşandı, bazı GSM operatörleri kısa süreli devre dışı kaldı.

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, aşırı yağış ile etkili olan rüzgar nedeniyle düşen yapraklar ve uçuşan bazı cisimlerin rögar kapaklarını tıkadığını bildirdi.

Bazı ev ve iş yerlerinin tahliye borularında da tıkanma yaşandığını aktaran yetkililer, bu nedenle çok sayıda ev ve iş yerinde küçük ölçekli su baskınları yaşandığını, itfaiye ekiplerinin, bu gibi yerlere müdahale ettiğini belirtti.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise 10 dakika süren yağışlarda metrekareye 32 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Özellikle ilçe merkezinde şiddetli dolu yağışının meydana geldiğini vurgulayan meteoroloji yetkilileri, bu nedenle bazı araçların hasar gördüğünü kaydetti.

Gece yarısına kadar zaman zaman gök gürültülü sağanak yağış görülen kentte, bugünden itibaren parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı ve önümüzdeki 4 gün yağış beklenmediği bildirdi.

Öte yandan, hava sıcaklığının yarından itibaren 2 derece yükselerek 30 derece civarında seyredeceği belirtildi.