Alaton'dan "mezarlık işgali" yanıtı

İş adamı İshak Alaton'dan mezarlık alanı işgal ettiği iddiasına cevap geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - İş adamı İshak Alaton, Beşiktaş'taki Yahya Efendi Dergahı'na ait mezarlık alanı işgal ettiği iddialarına ilişkin, "Bir inşaat yaptık. Yüzme havuzu da yaptık. Ancak yaptığımız binalardan dergahın yanındaki mezarlık da görünüyordu. Bunun için de mezarlığın güzel olması gerekiyordu. Yeni ağaçlar diktik, yollar açtık, temizledik, bazı taşları değiştirtik. Bugün bakımlı, güzel bir mezarlık var" dedi.

Alaton, akademisyen ve gazeteci-yazar Halit Kakınç'ın kaleme aldığı "Struma" adlı kitabın tanıtım toplantısında, basın mensuplarının, dün bir gazetede hakkında mezarlık alanı işgal edip havuz yaptırdığı iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.
Yahya Efendi Dergahı'nın yanında satışa çıkarılan araziyi şirketinin 1972 yılında satın aldığını anlatan Alaton, "Bir inşaat yaptık. Yüzme havuzu da yaptık. Ancak yaptığımız binalardan dergahın yanındaki mezarlık da görünüyordu. Bunun için de mezarlığın güzel olması gerekiyordu" dedi.

Alaton, dönemin cami imamıyla temasa geçtiğini dile getirerek, imama mezarlığın durumunu düzeltmek istediğini ilettiğini söyledi.
İmamın "para yok" gerekçesi üzerine kendisinin masrafları üstlenme sözü verdiğini aktaran Alaton, imamın da "Allah senden razı olsun İshak bey, gel istediğin gibi yap, ben de sana yardım ederim" dediğini anlattı.

Alaton, mezarlıktaki bakım çalışmalarının 6 ay sürdüğünü ifade ederek, "Yeni ağaçlar diktik, yollar açtık, temizledik, bazı taşları değiştirtik. Bugün bakımlı, güzel bir mezarlık var Yahya Efendi Dergahı'nın yanında. Hepiniz gidip bakabilirsiniz. Yalanın bir de inandırıcı yönü olmalı. Bu o kadar çirkin, nefret dolu, beni isyana sevk eden bir şey ki... Bu gibi nefret yüklü mesajların, insanların kanını zehirlemeye doğru yol almakta olduğunu idrak etmemiz lazım" diye konuştu.


"Akil Adamlar Grubu"

İshak Alaton, kendisinin de dahil olduğu "Akil Adamlar Grubu"nun yol haritasını sorması üzerine de "Akil Adamların yol haritasında birinci merhale, Cemil Çiçek'e destek vermek. Çiçek'in bugüne kadar çok enerji harcadığı ama bir türlü halledemediği yeni anayasanın ortaya konması" dedi.

Yeni anayasada "tam eşitlik" kavramının yer alması gerektiğini belirten Alaton, "Türkmüş, Kürtmüş, Yahudiymiş, Süryaniymiş, hangi ırktan olursa olsun, Türkiye vatandaşlarının hepsi aynı haklara sahiptir. Doğudaki de batıdaki de" diye konuştu.
Alaton, Kürt vatandaşların, yeni anayasaya inanıp sahip çıkmasını ve PKK ile aralarına mesafe koymasını beklediğini ifade ederek, "Amaç PKK'yı tabansız, kuvvetsiz, toplumsuz bırakmak, kurutmaktır" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir