Albay Cerit, CSIM tarihinde ilklere imza attı

Albay Mesut Cerit Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi tarihinde 3 ayrı ''ilk''e birden imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Albay Mesut Cerit, Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi'nin (CSIM) 62 yıllık tarihinde 3 ayrı ''ilk''e birden imza atma başarısını gösterdi.

Mayıs ayında Brezilya'nın başkenti Rio De Janeiro'da yapılan CSIM Olağan Genel Kurul'unda 79 üyeden 73'ünün oyuyla Avrupa Kıta Başkanlığı ve aynı zamanda CSIM İkinci Başkanı seçilen Cerit, konsey tarihinde en çok oy alarak seçilen başkan oldu. Aynı zamanda konsey tarihinde başkanlığa seçilen en genç kişi olan Cerit, yönetime giren ilk Türk olarak da CSIM tarihine geçti.

Dünya genelinde 135 üye ülkesi bulunan ve spor yoluyla dostluklar oluşturmak amacıyla 1948 yılında kurulan CSIM, yılda en az 30'ar Dünya ve Avrupa şampiyonası ile 4 yılda bir de Dünya Askeri Oyunları'nı düzenliyor. Yine 4 yılda bir CSIM Kış Oyunları'nı organize eden konsey, bölgesel şampiyonalar, sportif yardımlar gibi faaliyetlerde de bulunuyor.

Bu arada konseyin bu yıl ilkini gerçekleştireceği Dünya Harp Okulları Oyunları'na, 17-24 Ekim tarihleri arasında başkent Ankara evsahipliği yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir