Alcatel-Lucent, yeni Ar-Ge merkezini İstanbul'da açtı

İlk etapta 62 Türk mühendisin görev alacağı Ar-Ge Merkezi'nde, bu sayı bir yıl içinde yaklaşık olarak 100'e ulaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alcatel-Lucent, dünya çapındaki en yeni Ar-Ge merkezini İstanbul'da açtı.

Alcatel-Lucent'ten yapılan yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın onayı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın (Başbakanlık Yatırım Ajansı) desteğiyle faaliyete geçen merkezin, Alcatel-Lucent bünyesinde yeni teknolojilerle ilgili bazı çalışmaların Türkiye'den yürütülmesini sağlayacağı belirtildi.

Alcatel-Lucent Teletaş'ın, bu projeyle teknoloji ihracını artırmayı hedeflediği dile getirilen açıklamada, Ar-Ge Merkezi'nde ilk etapta 62 Türk mühendisin görev alacağı, bu sayının bir yıl içinde yaklaşık olarak 100'e ulaşacağı bildirildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Alcatel-Lucent'in Orta ve Doğu Avrupa, BDT ülkeleri Bölge Başkanı Luis Martinez-Amago, kaliteli insan kaynağı açısından Türkiye'nin son derece yüksek üretim ve tüketim potansiyeline sahip bir ülke olduğunu vurguladı.

Luis Martinez-Amago, ''Türkiye, teknik bilgi birikimi ve kalifiye iş gücü anlamında çok büyük bir potansiyele sahip bulunuyor. Türk mühendisler, dünyanın dört bir yanında başarılı projelerde görev alıyorlar. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan 61. Ar-Ge merkezinin açılışıyla, Alcatel-Lucent olarak, Türkiye'nin ileri teknoloji ve mühendislik kaynakları bakımından sunduğu fırsatları her zamankinden daha fazla değerlendirmeye başladık. Kendi bünyemizde, ilgili mevzuata uyumlu, aktif bir operasyon merkezi kurduk. Bu merkezle, Türkiye'nin Alcatel-Lucent'in global başarısına olan katkılarını artırmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir