Aletti, Türk ve Endonezya bonolarını satıyor

Banka, yeni ihraçların piyasalardaki nakiti azaltmasını bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ROMA - Şube sayısı bakımından İtalya'nın en büyük üçüncü bankası konumundaki Aletti Gestielle SGR SpA, gelşmekte olan piyasa bonolarını satmakta olduğunu açıkladı.

Şirket gelişmekte olan ülkelerce ihraç edilmiş bonolarda 1996 yılından bu yana yaşanan en hızlı yükselişin ardından yüksek miktardaki yeni ihraçların piyasadaki nakiti çekecek olması nedeniyle kar realizasyonuna gidildiğini duyurdu. Banka, son bir kaç hafta içinde Türkiye, Meksika, Endonezya ve Venezuella bonolarını sattığını duyurdu.

JPMorgan'ın gelişmekte olan piyasalar bileşik bono endeksi son 12 ay boyunca yükseliş yönünde hareket etmiş ve dün zirve seviyesine ulaşmıştı. Endeks 2009 yılında yüzde 30 oranında artarken, bu artış oranı son 13 yılın en yüksek seviyesiydi.

Banka'nın analistlerinden Di Cesare, konuya ilişkin açıklamasında "Ralli sona ermiş görünüyor. Bu piyasalardaki nakit pozisyonu oldukça düşük seviyelerde. Giderek daha fazla gelişmekte olan piyasa ülkesi para hacmini artırma ihtiyacı hissediyor. Görünümün biraz daha muhafazakar bir hal aldığını düşünüyorum, ancak sert bir satış dalgası beklemiyorum." ifadelerini kuıllandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir