Alevi mitingi Meclis'e taşındı

CHP ve DSP Milletvekilleri Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği mitingi soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP, Alevi-Bektaşi Federasyonunca, 9 Kasımda Sıhhiye Meydanı'nda yapılan  mitingi Meclis gündemine taşıdı.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Alevi vatandaşların, "Laik demokratik Cumhuriyetin teminatı" olduğunu kaydetti.

Sivas'da bulunan Madımak Oteli'nin, "Aydınlanma Müzesi" yapılması talebinin, suç olan tarafının ne olduğunu öğrenmek isteyen Özdemir, zorunlu din derslerinin, insan hakkı ihlali olup olmadığını ve cemevlerinin, yasal ibadethane statüsüne kavuşturulup, kavuşturulmayacağını sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da Bakan Yazıcıoğlu'na, Alevi vatandaşların taleplerini "uç fikir" olarak görmenin ne kadar doğru olduğu sorusunu yöneltti.

Yağız, "Osmaniye'deki açıklamanızda, 'Alevi vatandaşların, birtakım sıkıntıları vardır. Biz onları önemsiyoruz. Onlarla diyalog halindeyiz, görüşüyoruz' dediniz; size göre bu sıkıntılar nelerdir? Diyanet İşleri Başkanlığının 2009 yılı bütçesi 2 milyar 454 milyon YTL olarak öngörülüyor. Bu bütçe içinde Alevi-Bektaşilere yönelik herhangi bir harcama kalemi yer alacak mıdır?" diye sordu.