Ali İsmail Korkmaz davası 26 Aralık'a ertelendi

Ali İsmail Korkmaz'ın 5. duruşmasında tutuksuz yargılanan polis memuru Akbulut’un tutuklanma talebi reddedilirken, tutuksuz yargılanan polis memurları Gökpınar, Akdoğan ve Engin’e savunma için ek süre verildi. Dava 26 Aralık'a ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde darbedilerek öldürülmesine yönelik davanın beşinci duruşması yapılıyor.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar ve Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu, hazır bulundu. 

Mütalaa veren savcı sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis cezası isterken, 2 polis Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin için de delil yetersizliğinden beraat talep etti.

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyetinin söz verdiği baba Şahap Korkmaz, "Ali İsmail'in elinde yaralayıcı hiçbir cisim bulunmadan olay yerinden ve yanan ateşten kaçmaya çalışırken öldürüldüğünü" savundu. 

"İdam da edilseler de Alişim geri gelmeyecek" 

Anne Emel Korkmaz da oğlunu yaklaşık 18 ay önce yitirdiğini anımsatarak, şunları söyledi: 

"Ben, bu süre zarfında bu katillerle 5 defa yüz yüze geldim. Yavrumun ne sesini duyabildim ne yüzünü görebiliyor ne kokusunu içime çekebiliyorum. Buradaki sanıklardan birisi 'psikolojik sorun yaşıyorum' dedi çünkü Ali İsmail onu rahat bırakamadığı için. Ben çocuğumla gurur duyuyorum ve dimdik ayaktayım. Siz katil damgasıyla ömrünüz boyunca ayakta kalacaksınız. Bu insanlar evde çocuklarının yüzüne bakabiliyor mu? Ben çocuğumu 38 gün boyunca ayağa kalkacak umuduyla bekledim. Sadece dua dilendim ama olmadı. Bu katiller bize galip geldiler maalesef. İdam da edilseler Alişim geri gelmeyecek ama bu ülkede adalet varsa en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. İçim tir tir titriyor ama ayaktayım. Çocuğum cennette şu an ama onlar ömür boyu cehennem azabıyla yaşayacaklar. Allah evlat acısını hiçbir anne babaya yaşatmasın. Herkes elini vicdanına koyarak ceza versin." 

Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan ise Ali İsmail'in saldırıya uğradığı iddia edilen yerin maketi üzerinden açıklamalar yaparak, savcının mütalaasındaki bazı hususlara itiraz etti. 

 Polis memuru Saldoğan:
 Görüntüleri kimin sildiğini ben de merak ediyorum

"Kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılması istenen polis memuru Mevlüt Saldoğan da gerek iddia makamının gerekse müdafi avukatlarının iddialarını kabul etmediğini söyledi. 

Kendisi için en büyük acının böylesi ağır bir suçlamayla yargılanmak olduğunu ifade eden Saldoğan, "Görüntülerin silindiği söyleniyor. Kim sildiyse ben de merak ediyorum. Vicdanen rahatım" dedi.  

"Masum gösterilen ve demokratik haklarını kullandıkları söylenen grubun, taşlarla, sopalarla, 12'lik bilyelerle saldırdığını" öne süren Saldoğan, şunları söyledi: 

"Bu darbe girişimiyse bende darbeyi bastırmak için görevlendirilmiştim"

"Benim ne ceza alacağım hiç önemli değil, bugüne kadar şerefimle namusumla çalıştım. Buraya, hırsızlıkla, rüşvet yemekle suçlanarak gelmedim ama daha kötüsü benim evladım yaşımdaki insanı öldürmekle suçlanıyorum. Vallahi billahi ben kimseyi öldürmedim. Müdafi avukatının getirdiği telsiz konuşmaları da beni doğruluyor. Bugün bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ısrarla 'Gezi Parkı eylemi darbe girişimidir' diyor. Bu darbe girişimiyse ben darbe girişimini bastırmak için görevlendirilmişim. Bunu bastırmak için de ne yapmam gerekiyorsa onu yapmışım. İddia makamının kasten adam öldürme suçuyla yargılanmamı istemesi de benim için en büyük hakaretti. Güneydoğu'dan geldiğim için o gün silahımın namlusunda mermi vardı, istesem çeker vururdum. Tahliyemi talep ediyorum." 

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak, tahliyelerini talep etti. 

Sanıkların savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Dava 26 Aralık'a ertelendi

Mahkeme heyeti daha sonra ara kararını açıkladı. Buna göre tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan, esnaf İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar’ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut’un tutuklanma talebinin reddine, yine tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Yalçın Akdoğan ve Hüseyin Engin’e savunma için ek süre ve sanık müdafilerine ek süre verilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 26 Aralık 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.

CHP'li vekilde katıldı

Korkmaz'ın babası Şehap, annesi Emel ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile adliyeye geldi.

Dava öncesinde Kayseri Adalet Sarayı önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı.  Vatandaşlar adliye yerleşkesine aranarak alındı. 

Olay yeri maketi mahkeme salonunda

Korkmaz'ın saldırıya uğradığı iddia edilen yerin maketi mahkeme heyetinin önünde kuruldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir