Alıcılı başlayan gün satıcılı sonlandı

İMKB haftanın ilk işlem gününü 403 puan düşüşle 64.905 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  İMKB hisse senetleri piyasası yeni haftaya yükselişle başlamasına karşın ardından gelen satışlarla gevşedi. Kapanış 403 puan düşüşle 64.905 puandan yapıldı.

Merkez Bankası'nın yeni para politikasını değerlendiren Moody's, Türkiye'ye özgü politikalar üreten bankanın faiz artırımı konusunda zamanlama veya büyüklük hatalarının ülkenin kredi notuna zarar verebileceği uyarısında bulundu. Bununla birlikte Moody's'e göre yeni politika riskli görünse de başarılı olacak gibi duruyor.

BDDK "Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü-Aralık 2010" raporunu yayımladı. Toplam aktifleri 1 trilyon lirayı aşan bankacılık sektörünün 2010 yılı karı önceki yıla göre yüzde 8,7 artarak 21,9 milyar liraya yükseldi.

Sabah seansında 65.916 puana kadar yükselen borsa, ikinci seansta 64.644 seviyesine geriledi. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1.44 değer yitirdi.

Bu hafta yurtiçinde sanayi üretimi, cari açık ve Merkez Bankasının Şubat ayı PPK toplantısı ajandanın önemli başlıklarını oluşturuyor. Yurtiçinde bu hafta start alacak dördüncü çeyrek şirket bilançoları da yine yakından izlenecek.

Faizdeki gevşeme sınırlı kaldı

Geride bıraktığımız hafta yüzde 8,50 bileşik seviyelerine çıkan 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvil bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 8,36 - 8,42 bileşik aralığında açıldı. Gösterge faiz spot kapanışını yüzde 8.34 bileşik seviyesinden yapmasına karşın, valörlü işlemlerde yüzde 8.42 bileşik seviyesinden kapandı.

Döviz cephesi sakin

Döviz cephesine ise geçen hafta 1.61 – 1.62 seviyelerindeki kuvvetli direnç bölgesinden geri dönen Dolar/TL, yeni haftaya 1.57 – 1.58 bandında başladı. Serbest piyasada dolar 1.5790, euro 2.1360 liradan kapandı. Şu sıra uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3545 sent seviyesinde işlem görürken Dolar/TL 1.5775, Euro/TL 2.1355 TL düzeyinde yer alıyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir