Alışveriş severler 6 saatte 75 milyon dolar harcadı

Fashion Night Out kapsamında bin 100 mağazada 650 markayı ucuza satın alma şansı yakalayan alışveriş severler 6 saatte 75 milyon dolar harcadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, markaların, dün gece yapılan Fashion's Night Out (FNO) etkinliğinde satışlarını geçen yıla göre ortalama yüzde 50 oranında artırdığını, 6 saat içinde yaklaşık 75 milyon dolar ciro gerçekleştiğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ikinci kez düzenlenen Fashion's Night Out'da (FNO) büyük ilgi gördüklerini ifade ederek, Vogue öncülüğünde düzenlenen etkinlikte 650'ye yakın markanın yer aldığını hatırlattı.

Bin 100 mağazanın tüketicilerin talebini karşılamaya çalıştığını, markaların, dün gece yapılan etkinlikte satışlarını geçen yıla göre ortalama yüzde 50 oranında artırdığını ve 6 saat içinde yaklaşık 75 milyon dolar ciro gerçekleştiğini kaydeden Yılmaz, amaçlarının sadece moda ve perakende sektörünü canlandırmak olmadığını, etkinliğin aynı zamanda İstanbul'un marka değerini artıran bir özelliği de bulunduğunu belirtti.

Yılmaz, şu görüşleri dile getirdi:

"Her şeyden önce bu etkinlikleri İstanbul'un moda merkezi olması ve çevre ülkeler tarafından da böyle algılanmasını sağlayan organizasyonlar olarak değerlendiriyoruz. Geçen yıl ilk olması nedeniyle yaşadığımız bazı acemilikleri bu yıl tekrarlamadık. Bir önceki etkinliğe katılmayan pek çok markamız bu yıl FNO içinde yer aldı. Gece boyunca yerli-yabancı tüketiciler ciddi indirimlerle alışveriş yapma imkanı buldu. Stilistler, tasarımcılar, modeller, oyuncular, spor ve cemiyet hayatından ünlü isimler dün gece Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve İstinye Park'ta buluştu. Tüketicilerimiz pek çok ünlü ile bir arada oldu. İstanbul, moda, eğlence ve alışverişe doydu."

Bu konularda ilginizi çekebilir