Alkol ve sigara satışı için ayrı ruhsat alınacak

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, alkollü içki ve tütün ürünleri satan perakendeciler, alkollü içki ve tütün için ayrı belge alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alkollü içkiler ile tütün ürünlerini satan perakendeciler ile tütün ürünleri toptan satışını yapanlar, daha önce iki ürünü kapsayacak şekilde aldıkları tek belge yerine her ürün için ayrı belge alacaklar. Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik" değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yönetmelikle, bu ürünlerin perakende satışını yapanlar için yeni belge esası benimsendi ve iki ürünü de satacakların tek belge alabilmesine imkan veren madde kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre, tütün mamulü perakende satışı yapabilmek için "tütün mamulü perakende satış belgesi", alkollü içki satabilmek için de "alkollü içki perakende satış belgesi" alınmak zorunda kalınacak. Aynı belge ayrımı toptan satış yapanlar için de uygulanacak.

Yönetmelikle, perakende ve toptan satış yapanların sigara ve alkollü içki için ayrı ayrı fiş ya da fatura vermesi de zorunlu hale getirildi.

30 Haziran'a kadar belgeler alınacak 

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle, mevcut belge sahibi satıcıların, her iki ürün için ayrı ayrı düzenlenecek belgelerini 30 Haziran 2014'e kadar alması zorunluluğu da getirildi. Bu işlemi yapmayanların mevcut belgelerinin 2015 yılı için süre uzatımı gerçekleştirilmeyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir