Alman Bakan, Türkiye raporunu savundu

Almanya İçişleri Bakanı de Maiziere, bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye raporunu savunarak, 'Durum çok daha karmaşık' şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da, Türkiye'yi “İslamcı grupların merkezi eylem platformu” olarak gösteren tartışmalı rapor yayımlandı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bakanlığının Türkiye hakkında geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve tepki yaratan raporun arkasında durdu.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan de Maiziere, Türkiye'nin Ortadoğu'daki İslamcı grupların ortak eylem platformu olduğunu savunan raporun geçen hafta sızdırılan kısmının, Türkiye'deki mevcut durumun sadece küçük bir parçası olduğunu söyleyerek, “Aslında Türkiye'deki durum çok daha karmaşık" diye konuştu.

De Maiziere, Türkiye'nin bir NATO üyesi ve göçmen krizinin yanı sıra teröre karşı mücadelede de önemli bir partner olduğunu savunarak, ancak Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden sonra alınan birçok önlemin “orantısız" olduğunu ve bu konuda Ankara ile istişare halinde olduklarını söyledi.