Alman uçakları İncirlik'e geliyor

Almanya, bölgeye göndereceği 6 Tornado keşif uçağından ilk 2'si ile 1 yakıt ikmal uçağını gelecek hafta İncirlik hava üssüne konuşlandıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın IŞİD ile mücadele için uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla göndereceği 6 Tornado keşif uçağından ilk 2'si ile 1 yakıt ikmal uçağını gelecek hafta içinde İncirlik hava üssüne gönderecek.

Alman Ordusunda görevli adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir askeri yetkili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Federal Meclis'den çıkan tezkereyle Adana İncirlik hava üssüne gönderilecek iki askeri unsur olduğunu söyledi.

"Bunlardan birincisi keşif, diğeri de yakıt ikmali" diyen askeri yetkili, ilk olarak gelecek hafta içinde İncirlik üssüne 2 Tornado keşif uçağı ile 1 yakıt ikmal uçağının gönderileceğini kaydetti.

Aynı yetkili, İncirlik hava üssünde keşif uçaklarının faaliyetleri ile ilgili olarak 400 ila 500, yakıt ikmal uçağının çalışmasıyla ile ilgili olarak da 150 kadar Alman askerinin görev alacağını sözlerine ekledi.

Bilgiler Türkiye'ye sansürlü verilecek

Tornado keşif uçaklarının görev kapsamında Suriye'de elde edeceği bilgileri Türkiye'ye sansürlü bir şekilde verileceği yönünde Alman basınında çıkan iddialara ilişkin olarak da, "bunu doğrulayamayacağını" söyledi.

Keşif uçaklarıyla prosedürü anlatan yetkili, operasyonu devraldıklarında elde edilen bilgilerin merkezde kendilerine verilen görevle bağdaşıp bağdaşmayacağının inceleneceğini, daha sonra bu bilgilerin ittifak ülkeleriyle ne derece paylaşılabileceğine karar verileceğini kaydetti.