Almanya yüzde 1,5 bekliyor, İsveç hedef küçülttü

Almanya'da işsizliğin azalması beklenirken, İsveç Hükümeti, büyüme beklentisini yüzde 2,5'e indirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN/STOCKHOLM - Almanya'da bu yıl yüzde 1,5 oranında bir ekonomik büyüme bekleniyor.

Almanya'nın önde gelen 5 düşünce kuruluşu, bu yıl ekonominin yüzde 1,5 ve gelecek yıl ise yüzde 1,4 oranında büyüyeceği tahmininde bulundu.

Alman Hükümeti'ne danışmanlık da yapan söz konusu kuruluşlar, bu yıl yüzde 8,1 oranında bulunan işsizliğin, gelecek yıl yüzde 7,9 oranına gerileyeceğini de vurguladılar.

Düşünce kuruluşları, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,9 ve gelecek yıl ise yüzde 2,7 oranında büyüyeceği öngörüsünde bulundular.

İsveç tahmini revize etti

İsveç Hükümeti, ekonomik öngörülerini aşağı yönlü revize ederek, bu yılın büyüme beklentisini yüzde 3'ten yüzde 2,5'e indirdi.

Hükümet, yayımladığı ek bütçe taslak metninde, gelecek yıl için ise daha iyimser bir tahminde bulunarak, ekonomide yüzde 3,9 oranında büyüme beklendiğini belirtti. Hükümet bir önceki tahmininde ülke ekonomisinin 2011'de yüzde 3,6 oranında büyüyeceğini ifade etmişti.

İsveç Maliye Bakanı Anders Borg, ülkesinin küresel ekonomik krizde pek çok ülkeye göre daha dayanıklı olduğu yönünde birçok gösterge bulunduğunu ancak, ekonominin hala hassas olduğunu vurguladı.

Hükümet ayrıca, işsizlik oranının ise bu yıl yüzde 9,2 düzeyinde gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti. Hükümet, bir önceki açıklamasında işsizlik oranının bu yıl yüzde 9,5 düzeyinde olacağını açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir