Alo CHP hattı hizmette

CHP İzmir İl Başkanlığı 'Alo CHP' hattıyla yerel hizmetlerle ilgili vatandaşa daha çok çok yardımcı olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - CHP İzmir İl Başkanlığı, vatandaşın yerel hizmetlerle ilgili sorunlarını aktarabileceği telefon hattını hizmete aldı.

İl başkanı Tacettin Bayır, partide yaptığı basın açıklamasında, ARGE Komisyonunun tasarlayıp projelendirdiği telefon hattının CHP'ye halkın sempatisini kazandırmak, halkla bütünleşmeyi sağlamak amacıyla uygulamaya alındığını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yandaş yok, vatandaş var" söyleminden güç alarak projenin hazırlandığını anlatan Bayır, "ALO CHP hattına gelecek sorun ve öneriler genel ve yerel seçimler için partimize yol gösterecek, işlevsel projelere ışık tutacaktır" dedi.

Telefon hattının (232) 483 41 50 (pbx) numarasıyla hizmet vereceğini kaydeden Bayır, vatandaşların pazar günü hariç 10.00-17.00 saatleri arasında bu numarayı arayarak parti görevlileriyle görüşebileceğini ve 48 saat içinde sorularına yanıt alacağını dile getirdi.

İş için bile arıyorlar

ALO CHP hattını tanıtmak amacıyla duvar afişi ve küçük el ilanı bastırdıklarını söyleyen Tacettin Bayır, 15 günden bu yana parti görevlilerinin hizmet telefonlarını yanıtladığını, en büyük şikayetin üst geçit, alt geçit ve çöp bidonu yerinin değiştirilmesine ilişkin konularda geldiğini ifade etti.

İşsizlik sorununun da vatandaşın ilettiği bir diğer konu olduğunu bildiren Bayır, "İstihdam Türkiye'nin büyük sorunu. Odalar ve ilçe belediyelerin açtığı kurslara vatandaşları yönlendiriyor ve kurslarla ilgili bilgi veriyoruz. Biz vatandaşı yönlendiriyoruz, iş bulma sorumluluğumuz yok" dedi.

CHP Genel Merkezi'nin de telefonla vatandaşa hizmet verdiğini anlatan Tacettin Bayır, yerel yönetimlerle ilgili şikayetlere çözüm bulmaya çalışan Türkiye'deki ilk uygulamayı hizmete aldıklarını, söz konusu uygulamanın tüm Türkiye'ye yayılacağını da dile getirdi.

Vatandaşın başı sıkışınca arayacağı telefon numarasını bilemediğini, arayanları ilgili birimlere yönlendirdiklerini de söyleyen Bayır, telefon hattının ücretsiz olmadığını, ancak arayanın engelli, hasta olması gibi durumlarda vatandaşın telefon numarasını alarak partililerin şikayet sahibine dönüş yaptığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
chp