Alternatif üretim perakendede sıkıntıyı hafifletir
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - 100'ü aşkın iş kolunda anahtar teslimi fason ürün üreten Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, perakende sektörünün hızlı yapısına ayak uydurmakta zorlanan üretici işletmelerin, alternatif üretim modelleriyle sıkıntılarını hafifletebileceklerini söyledi.
Türkiye'nin en büyük esnek üretim kuruluşu olarak perakende dünyasındaki yüzlerce oyuncuya ürün ve hizmetleriyle hizmet veren Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, yapısı itibarıyla perakende sektöründeki hareketliliğe ilişkin de ipuçları veriyor. Sektördeki dinamizmi iyi izlediklerini aktaran Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, 2013 yılının perakendeciler açısından hareketli ancak piyasadaki hızlı değişimlere aynı hızda cevap veremeyenler açısından sıkıntılı geçebileceğini söyledi.
Tamamen pazarlamaya odaklanabilir
Bahar'a göre perakende sektörüne tüketim malı pazarlayan ve üreten küçük ve orta ölçekli firmalar, yapıları itibarıyla zaman zaman piyasanın hızına ayak uydurmakta ve yeterli sermaye eksikliği nedeniyle de gerekli yatırımları yapmakta zorluk çekebiliyor. "Kar marjları düştü ve ticari olarak ayakta kalmak artık kolay değil" diyen Salvo Bahar, bu tür üreticilerin ortak üretim modelleri geliştirebileceğini ya da üretimlerini fason üreticilere kaydırarak, tamamen pazarlamaya odaklanabileceğini söyledi.
Masraflarda ciddi tasarruf yapılabilir
Bu sayede masraflarda ciddi şekilde tasarruf yapılabileceği aktaran Salvo Bahar, Türkiye'de neredeyse her konuda ve en üst düzey kalitede üretim yapan esnek üretim tesislerinin bulunduğunu, bu tesisler sayesinde pek çok kuruluşun sabit giderlerini azalttığını ve sürdürülebilirlik kaygısını mantıklı çözümlerle aştığını söyledi.
Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi olarak Türkiye'nin en büyük ve en modern fason üretim tesisiyle hizmet verdiklerini söyleyen Salvo Bahar, "Kimya, temizlik, ambalaj, içecek, gıda ve promosyon gibi perakende sektörünün pek çok kategorisine özgün yapımızla hizmet veriyoruz. Geleceğin üretim modeli bu" diye konuştu.