Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler ARAŞTIRMA UZMANI

Hafta başından bu yana Dolar endeksinde görülen düşüşün yanı sıra ABD tarafında majör bir verinin bulunmaması da Altının Dolar karşısında daha rahat hareket etmesini sağladı. Yarın açıklanacak ABD perakende satış verisi öncesinde beklentiler önceki aya göre güçlü olsa da henüz altın üzerinde fiyatlanmasını göremedik. 

Ons altında teknik hareketler görmemizin yanı sıra yükselişini destekleyebilecek temel bir neden görememekteyiz. Global altın endeksi düşüşünü sürdürüyor. Aynı zamanda altın volatilite eğrileri satım yönüne yoğunlaşmış durumda. Bu durumda görebileceğimiz bir tepki kısa vadeli olarak kalabilir. Buna karın dolar endeksindeki gerilemenin 93 desteğine doğru devam etmesi durumunda Altındaki yükseliş bir miktar daha devam edebilir. 

Ons altın da mayıs ortasından bu yana izlediği 1232 seviyesinden başlayan düşüş trendi 1187,5 seviyesinin aşılmasıyla birlikte sonlamış oldu. Cuma günü tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından 1162,5 seviyelerine kadar gerileyen ons altın ters omuz baş omuz (TOBO) formasyonu ve kısa vadeli minör yükseliş trendi oluşturmuştu. TOBO’nun hedefi olan 1197,5 seviyesi aynı zamanda Fibo’38.2 düzeltmesine denk geliyor. Ons altının 1197,5 direncini aşamaması durumunda bir miktar geri çekilme gözlemleyebiliriz. 

bbb-001.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.